Viorel Stanca il vrea pe Dorel Labo primar de Zalau

Viorel Stanca il vrea pe Dorel Labo primar de Zalau

Nu cu mult timp in urma, emiteam ipoteza potrivit careia, in perioada imediat urmatoare, miscarile de pe scena politica salajeana vor lua in amploare si intensitate. Din fericire sau din pacate, facand aceasta supozitie, am ajuns de curand la concluzia ca nu m-am inselat. Veti vedea si de ce…

Planeta lui Gheorghe Stanciu

^Obiectul discutiilor purtate in cadrul Colegiului Director al PD, care a avut loc cu cateva zile in urma la Bucuresti, a constat in fuziunea PD cu PLD. In opinia mea, si nu numai, nu este vorba despre o fuziune, ci mai degraba de o uniune a celor doua partide, care va duce la constructia unei noi formatiuni politice, in speta PDL^, a facut cunoscut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca. Ca element de noutate, liderul democratilor salajeni a tinut sa aminteasca faptul ca ambele partide vor aduce in PDL ^zestrea pe care o are fiecare^, urmand ca imnul si sigla noului partid (cu mici modificari) sa fie cele ale PD.

^In plan judetean, vom avea o discutie informala cu membrii conducerii PLD Salaj, pentru a stabili situatia fiecarui partid, din punct de vedere al elementului uman si al resurselor materiale. In principiu, din organismul de conducere al PDL Salaj vor face parte 21 de persoane: 14 apartinand PD si 7 PLD^, a mai spus Viorel Stanca, adaugand faptul ca el este cel care va prelua functia de presedinte al noii organizatii politice in Salaj.

Intrand in ^culisele^ negocierilor cu cei de la PLD Salaj, liderul democrat marturiseste ca omologul sau, Gheorghe Stanciu, ar fi afirmat ca isi doreste un protocol scris, ^exact ca pe vremea taranistilor^. ^Probabil, Gheorghe Stanciu vrea si locuri eligibile pe listele de candidati, ceea ce nu se va intampla. Am impresia ca Gheorghe Stanciu traieste pe alta planeta. El nu realizeaza ca nu-l mai vrea nimeni. Ca sa ajunga pe anumite locuri eligibile, este nevoie de multa munca. Gheorghe Stanciu trebuie sa stie ca, in PDL, nu se vor face liste pe baza de anumite… aranjamente^, a mai declarat Viorel Stanca.

^Rechizitoriul^ lui Radu Capilnasiu

Prezent si el la conferinta de presa, secretarul general al PD Salaj, Lucian Bode, a dezvaluit deciziile luate in cadrul sedintei Colegiului Director al PD Salaj, care a avut loc vineri. Astfel, la aceasta intalnire, au participat 76 de delegati, membri ai Biroului Permanent Judetean, respectiv presedinti ai birourilor permanente locale.

Potrivit secretarului general al PD Salaj, in cadrul sedintei, s-a prezentat un material de analiza a campaniei electorale desfasurate de catre organizatiile locale, precum si a rezultatelor obtinute atat la alegerile pentru Parlamentul European, cat si la referendumul pentru introducerea votului uninominal. ^Ca si prima concluzie, a rezultat faptul ca se impune urgent o reorganizare a birourilor permanente locale, in special in situatia in care unele dintre aceste foruri au obtinut rezultate nesatisfacatoare^, a spus Lucian Bodea.

Cat despre subiectul privind demiterea lui Radu Capilnasiu din functia de presedinte al PD Zalau, secretarul general al PD Salaj a mentionat ca acest lucru s-a impus de la sine, luandu-se in calcul multitudinea de motive care au condus la aceasta sanctiune grava: ^Radu Capilnasiu nu a creat organizatii de cartier, nereusind sa aduca in PD, in ultimii 3 ani, membri noi, in special personalitati cu o imagine publica buna. Prin activitatea sa politica, respectiv cea de primar, Radu Capilnasiu nu a adus un plus de imagine PD, nerealizand in aceasta perioada nici macar o conferinta de presa pe teme politice. Nu a colaborat si nu s-a consultat cu membrii conducerii organizatiei locale, pe problemele care privesc dezvoltarea municipiului, refuzand in mod constant orice sprijin din partea PD. In campaniile electorale, Radu Capilnasiu a fost aproape absent. Ca primar, nu a luat masurile necesare pentru reformarea Primariei si introducerea in institutie a programului de guvernare, pe baza caruia a castigat alegerile s.a.m.d^.

Ei bine, in urma prezentarii – in cadrul Colegiului Director al PD Salaj – acestui ^rechizitoriu^, cu un vot impotriva, 7 abtineri si 69 de voturi ^pentru^, s-a decis demiterea lui Radu Capilnasiu din functia de presedinte al PD Zalau. O alta decizie a fost cea privind numirea lui Vasile Filip in functia de presedinte interimar al acestei organizatii.

Viorel Staca face ^culoar^ pentru Dorel Labo

Cei care cred ca lucrurile sunt atat de simple precum au fost ele prezentate mai sus, se insala. Intrebat despre consecintele pe care le va avea ^executarea^ lui Radu Capilnasiu, Viorel Stanca a precizat ca actualul primar este obligat, oarecum, sa ramana in PD, altfel, potrivit legii, va fi nevoit sa paraseasca functia pe care o are in Primaria Zalau. Mai mult de atat, liderul democrat a tinut sa sublinieze ca viitorul candidat la Primaria municipiului va fi desemnat in luna februarie, ulterior efectuarii unui sondaj de opinie. Cu toate acestea, Viorel Stanca a tinut sa precizeze ca, si in cazul in care sondajul va arata ca Radu Capilnasiu ar putea obtine 90 la suta din sufragiile electoratului zalauan, ^actualul primar nu va candida din partea PDL la alegerile locale^. Cu alte cuvinte, Viorel Stanca atrage atentia asupra faptului ca, in conditiile in care primarul Radu Capilnasiu intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat, o va putea face insa din postura de independent sau de reprezentant al unui alt partid.

Cat priveste prezumtivul candidat al PDL Salaj la Primaria Zalau, Viorel Stanca marturiseste ca se ia in calcul si ^varianta^ actualului viceprimar Dorel Labo, unul dintre liderii PNL Salaj. ^Nu va ascund ca suntem in discutii cu Dorel Labo. Vreau sa va spun ca Dorel Labo a plecat din PD pentru ca a trebuit sa aleg intre el si Radu Capilnasiu. Recunosc ca a fost una dintre cele mai mari greseli politice pe care le-am facut^, a mai spus Viorel Stanca.

Contactat, viceprimarul Dorel Labo nu a dorit sa comenteze declaratia presedintelui PD Salaj, insa a dat de inteles ca afirmatiile lui Viorel Stanca nu sunt tocmai intamplatoare: ^Nu comentez asemenea declaratii politice. Fiecare poate sa declare ceea ce doreste, insa nu este si obligatoriu ca ceea ce afirma sa fie si adevarat. Intr-adevar, am avut discutii cu cei de la PD, cum de altfel am fost contactat si de alte partide. In toti acesti ani, am incercat sa imi fac un drum in PNL, iar acum astept un raspuns din partea conducerii acestui partid. Este un raspuns pe care il astept de trei ani… Ce trebuie sa stiti este ca, la anul, vreau sa castig Primaria Zalau^. No comment.

Leave a Comment