Viorel Stanca il retrogradeaza pe Gheorghe Stanciu in PNL

Viorel Stanca il retrogradeaza pe Gheorghe Stanciu in PNL

Potrivit secretarului general al PD-L Salaj, Lucian Bode, in sedinta Biroului Permanent Judetean (BPJ) a partidului, care a avut loc joi, a fost definitivata structura conducerii organizatiei judetene. Modificarea fata de structura BPJ, formata in sedinta de constituire de la mijlocul lunii decembrie, este aceea ca in functia de primvicepresedinte al PD-L Salaj a fost validat Emilian Brustan, in timp ce BPJ a fost completat cu inca un membru provenit din structura PLD, in persoana lui Vasile Pernes. De retinut faptul ca decizia de inlocuire a lui Gheorghe Stanciu cu Emilian Brustan a fost luata cu 23 de voturi pentru si doua abtineri, la propunerea presedintelui Viorel Stanca, a facut cunoscut Lucian Bode, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Pe de alta parte, in sedinta de joi a BPJ al PD-L Salaj, s-a mai luat in discutie constituirea birourilor permanente locale ale partidului in cadrul organizatiilor din cele patru orase ale judetului.

Gheorghe Stanciu, mazilit de Viorel Stanca

Principalele argumente care au stat la baza deciziei de retrogradare din functie a lui Gheorghe Stanciu, conform spuselor lui Lucian Bode, constau, printre altele, in involutia relatiei pe care fostul lider al PLD Salaj o are cu presedintele PD-L, Viorel Stanca: Evolutia relatiei pe care Gheorghe Stanciu a avut-o cu o parte din conducerea PD-L Salaj, inclusiv cu presedintele Viorel Stanca, din momentul anuntarii fuziunii celor doua partide, a fost principalul motiv pentru care fostul lider al PLD nu mai este primvicepresedinte. Secretarul general al PD-L Salaj adauga faptul ca Gheorghe Stanciu a facut o serie de declaratii, in presa locala si nationala, prin care s-a aratat iritat de fuziunea PD cu PLD. Mai mult de atat, si acest lucru ar fi si cireasa de pe tort, Gheorghe Stanciu nu ar fi participat nici la sedinta de constituire a BPJ, unde urma sa fie validat ca primvicepresedinte al PD-L Salaj. Pe langa faptul ca a absentat de la sedinta, sfidandu-si colegii, la intalnirea respectiva, membrii PD-L ar fi urmat sa valideze inclusiv acel <> cu care Gheorghe Stanciu ar fi venit in partid, cerinte pe care le-am fi acceptat, cu toate ca multi dintre colegii nostri s-au declarat impotriva, mai spune Lucian Bode, marturisind ca doleantele fostului lider peledist ar fi constat in cateva locuri eligibile pe listele partidului la alegerile locale. Apoi, Gheorghe Stanciu a refuzat constant dialogul cu cei din conducerea PD-L, afirmand ca nu are ce discuta cu Viorel Stanca. Si, mai mult, in ultima perioada, acesta a negociat trecerea sa la alte partide. Astfel, am considerat ca Gheorghe Stanciu nu mai poate face parte din structura de conducere a PD-L Salaj, a conchis secretarul general al democratilor-liberali salajeni.

Lider PLD, cu ascendent in PNL

Din punctul meu de vedere, decizia luata de PD-L este ilegala sau, mai bine spus, inexistenta, a afirmat ieri Gheorghe Stanciu, la aflarea vestii ca a fost inlocuit din functia de primvicepresedinte al PD-L Salaj cu Emilian Brustan. Conform declaratiilor fostului presedinte al PLD Salaj, in conditiile in care nu a participat activ la nici o activitate privind fuziunea cu PD, tot ce a facut PD-L, pana in prezent, este egal cu zero. Motivul pentru care nu am participat la sedinta de constituire a BPJ al PD-L Salaj este dat de faptul ca am fost invitat sa particip la un alt eveniment, care a avut loc la aceeasi ora, la Primaria Zalau. Apoi, intr-adevar, dupa ce am aflat compozitia listei BPJ, in care au fost introduse <> persoane din PLD, care nu au facut nimic, niciodata, pentru partid, am decis ca este momentul sa ma mai gandesc daca voi face parte din acea echipa. De exemplu, habar nu am ce cauta acolo unul ca Vasile Pernes sau Andrei Hodis, oameni pe care nici nu-i cunosc la fata, dar ei reprezinta <> PLD Salaj…, a marturisit Gheorghe Stanciu, adaugand ca refuzul sau de a sta de vorba cu Viorel Stanca este o alta gaselnita a PD-L, in contextul in care, in ultima perioada, a participat la o serie de intalniri cu presedintele democratilor-liberali din Salaj.

Una peste alta, sustine Gheorghe Stanciu, dupa ce a aflat in ce ape tulburi se scalda, a luat decizia sa uite de orice fuziune a PD cu PLD, astfel incat este dispus sa treaca de cealalta parte a baricadei politice, si anume sa negocieze intrarea sa in structurile PNL Salaj. Insa, lucrurile nu sunt atat de simple cum par la prima vedere… Daca ei au luat decizia sa se debaraseze de persoana mea, inseamna ca nu mai au nevoie de serviciile mele. In situatia aceasta, alaturi de cativa baieti din PLD, care sunt inclusi pe lista cu membri ai BPJ din cadrul PD-L Salaj, vom merge spre alt partid, in speta spre PNL. Iar celor de la PD-L le doresc succes!, a incheiat Gheorghe Stanciu. No comment.

Leave a Comment