USL-ul continua sa se impuna in administratiile locale

USL-ul continua sa se impuna in administratiile locale

Candidatii salajeni ai Uniunii Social-Liberale au dominat si vineri alegerile pentru functiile de viceprimari ai consiliilor comunale.

La Cuzaplac, Ionel Florin Tirlea (USL) a fost reales in unanitate, cu 11 voturi, acesta detinand functia de viceprimar si in mandatul precedent. Aici consiliul local este format din 10 consilieri USL si unul de la UDMR.

O situatie similara s-a inregistrat la Virsolt, unde echipa din fruntea Primariei va pastra aceeasi componenta si culoare politica (UDMR) precum cea din mandatul precedent, respectiv, primarul Breda Lajos, reales in 10 iunie, si Denes Andrei, reconfirmat vineri in functie.

Consiliul Local de la Virsolt este compus din 7 membri UDMR, si cate unul de la USL, PDL, PP-DD si PPMT.

Comuna Bobota are de vineri viceprimar nou, deoarece 9 din cei 13 consilieri locali l-au ales pe Mugurel Moravit (de la USL), contracandidatul acestuia, Ezgen Talpos de la UNPR, intrunind doar 3 voturi.

Social-democratii au mai bifat vineri inca un viceprimar din randurile lor la Ileanda, unde a fost ales in aceasta functie Cornel Lar. Acesta a fost votat de 6 consilieri locali, in timp ce Ioan Durus de la PDL a intrunit 4 voturi, iar Dorel Bene de la PP-DD a avut doar un sustinator.

La Fildu de Jos, a fost ales in unanimitate cu 9 din 9 voturi, Viorel Antal de la USL.

A treia strigare la Cosei

Sedinta de constituire a Consiliului Local din Napradea a fost amanata pentru astazi, din lipsa de cvorum, cum de altfel, s-a intamplat si la Cosei unde s-a amanat constituirea Consiliului Local (de data aceasta pentru a doua oara). Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Prefecturii Salaj, Oana Ciobanu, la Cosei nu s-a intrunit majoritatea consilierilor locali. Daca nici astazi consilierii locali care au absentat de doua ori nu se vor prezenta la sedinta de constituire, conform legislatiei, ei vor fi inlocuiti cu supleantii lor, urmatorii de pe listele formatiunii politice din care fac parte.

Leave a Comment