USL si-a impartit, ieri, puterea in teritoriu

USL si-a impartit, ieri, puterea in teritoriu

Liderii USL s-au intalnit in sedinte pentru a-si desemna candidatii comuni pentru alegerile locale de anul viitor.

PSD a avut programat Biroul Permanent National, urmat de Consiliul National Executiv, ieri, incepand cu ora 11, iar PNL si PC au avut programate Birouri Politice, in aceeasi zi, insa de la ora 16.

Cele trei partide trebuiau sa imparta, aproape in mod egal, candidaturile – PSD, 21 de candidaturi la presedintiile consiliilor judetene si primariilor de municipii-resedinte de judet, iar Alianta de Centru-Dreapta (PNL+PC), 20. Totusi, intre cele trei parti au existat anumite divergente referitoare la candidaturi. Cele mai mari probleme par a fi la Iasi si Calarasi.

In principiu, insa, PSD si PNL au stabilit deja harta consiliilor judetene si a primariilor resedinta de judet. Asa cum se stie deja, la alegerile locale de anul viitor, in Salaj, din partea USL vor candida Tiberiu Marc pentru presedintia Consiliului Judetean, respectiv Radu Capilnasiu la Primaria Zalau.

Protocolul USL prevede ca stabilirea candidatilor sa se faca in urma unor sondaje de opinie. Acestea au fost tinute secrete si au fost vazute doar de conducerile centrale ale partidelor, insa liderii USL spun ca ele confirma impartirea din protocol.

Pana la ora inchiderii editiei, liderii USL nu au facut vreo declaratie oficiala cu privire la desemnarea candidatilor comuni pentru alegerile locale de anul viitor.

Leave a Comment