UDMR Sălaj mută poligonul din Aghireş la Crasna

UDMR Sălaj mută poligonul din Aghireş la Crasna

Poligonul din Aghireş afectează, fără niciun dubiu, dezvoltarea municipiului Zalău, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes. Acesta a mai afirmat că este inexplicabil cum, la o distanţă de doar 10 kilometri, fiinţează două poligoane: Nu îşi poate explica nimeni de ce, la doar zece kilometri distanţă, avem două poligoane (Aghireş şi Crasna – n.r.), şi nu putem renunţa la unul.

Liderul UDMR Sălaj a făcut cunoscut, în acest context, că are convingerea potrivit căreia siguranţa naţională nu va avea de suferit dacă se va renunţa la un poligon, astfel încât cel de la Aghireş să fie mutat la Crasna. În opinia noastră, şi nu numai, este cea mai bună variantă. Mai întâi, va trebui să identificăm la Crasna câteva terenuri, care s-ar putea cumpăra. Cu aceste terenuri vom mări actualul poligon din localitate, astfel încât să se poată desfăşura toate activităţile de acest gen într-o singură locaţie, a subliniat Seres Denes, care a ţinut să precizeze că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, este de acord cu acest proiect, astfel încât problema poligonului din Aghireş este aproape rezolvată. Suntem convinşi că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, este dispus să ne ajute în acest demers. Oricum, de această dată, cei de la Ministerul Apărării s-a arătat dispuşi să accepte strămutarea poligonului la Crasna, a încheiat liderul UDMR.

Cu câteva zile în urmă, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, ne mărturisea că, la această oră, în poligonul de la Aghireş nu se pot face trageri, terenul respectiv fiind încorsetat de diferite construcţii, printre care se numără şi şoseaua de centură.

În condiţiile în care poligonul din Aghireş va fi strămutat la Crasna, cu siguranţă, va fi rezolvată atât problema şoselei de centură a municipiului, tergiversată de câţiva ani, cât şi cea legată de amenajarea în zonă a unui baraj de retenţie, care ar proteja oraşul de inundaţii.

Leave a Comment