Tinerii taranisti va fac cu ochiul

Tinerii taranisti va fac cu ochiul

Pentru rubrica de interviu de joia aceasta m-am gandit ca e bine sa mai schimbam protagonistii. De obicei, la aceasta rubrica apar principalele personaje politice ale judetului, si, cand ii prindem prin Zalau, si cele ale tarii. Astazi, asadar, va prezint un scurt interviu cu liderii tinerilor taranisti din Salaj, respectiv Raul Husian-Caba, presedintele Tineretului Crestin Democrat (TCD) Salaj si Raul Racasan, presedintele TCD Zalau, interviuri oarecum mai lejere, si pentru ca avem vreme de intrebari mai grele peste cativa ani. Cateva date biografice: Radu Husian – Caba, nascut in Timisoara, in 29 martie 1982. Liceul: Colegiul National C. D. Loga Timisoara. Absolvent al Universitatii de Vest, Litere, Filosofie si Istorie, 2005, prof. Istorie si Franceza, Scoala Gimnaziala C. Coposu, Zalau. 2006 – prezent prof. Istorie si Franceza, Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu, Bocsa. Presedinte TCD Salaj. Raul Racasan: nascut in Zalau, in 19 iulie 1981; absolvent Colegiul National Silvania – Matem- Fizica; Student Univ. Spiru Haret – Management financiar- contabil. Loc de munca: SC Interpaul SRL, Agent Comercial. Presedinte TCD Zalau.

Balanta intre avantul tinerilor si experienta seniorilor

Rep.: De ce ati ales sa faceti politica? De ce la PNTCD?

Radu Husian: Cred cu tarie ca implicarea activa in acest sector, este o datorie civica a fiecarui cetatean, cu atat mai mult a tinerei generatii, care s-a dovedit refractara fata de viata politica. Constatam cu stupoare in vremurile actuale, un dezgust al tinerilor fata de problematica social- politica. Totodata, Biblia ne invata si ne indeamna sa ne implicam in viata comunitatii, a oamenilor. La PNTCD m-a atras in primul rand forta ideilor politice. Ca profesor de istorie, nu pot sa nu ma inchin in fata vastei traditii europene a partidului, stiut fiind faptul ca, in plina dictatura, Seniorul Coposu a afiliat PNT-ul Internationalei Crestin-Democrate, in 1987. Taranistii au avut cel mai mult de suferit din pricina comunistilor, pedepsele lor cumulate insumand circa doua milioane de ani de temnita grea. Tot Seniorul a fost primul care, dupa Revolutie, a vorbit despre necesitatea aderarii Romaniei la NATO si UE. De asemenea, in familie am fost crescut in spiritul crestin. Am gasit in PNTCD un partid care se identifica cu aspiratiile mele, aspru combatant al structurilor totalitare, un strasnic aparator al democratiei crestine, avandu-si doctrina fundamentata pe libertate, moralitate, subsidiaritate. Mai mult, in cadrul filialei TCD Salaj, beneficiem de ajutorul unei echipe ce activeaza de mult timp pe taramul politic. Impreuna reusim sa cream o balanta intre avantul tinerilor si experienta seniorilor. Baza de selectie pentru noii membri PNTCD o reprezinta tanara generatie, partidul nostru avand, la nivel de judet, cea mai scazuta medie de varsta.

Rep.: Este un atu tineretea?

Radu Husian: Tineretea ofera diverse avantaje. Este recunoscut spiritul pragmatic al tinerilor, dinamismul si marea capacitate de adaptare si de efort. Insa aceste atuuri pe care varsta le ofera, trebuie combinate cu maturitatea, experienta si calificarea celor mai in varsta.

Promovam o politica adevarata

Rep.: Planuri?

Raul Racasan: Ne dorim in primul rand structuri de conducere ale TCD in majoritatea comunelor, pentru a putea face fata cu brio vicisitudinilor politice ale viitorului, pentru viitoarele confruntari. Ne dorim, si in mod sigur vom avea foarte multi consilieri locali din randul tinerilor. Toate acestea le vom face in acelasi timp cu pregatirea noastra profesionala, care ar trebui sa fie indispensabila societatii de maine pentru oricare tanar. Prin efortul nostru dorim sa sensibilizam tanara generatie in problemele comunitatii.

Rep.: Ce avantaje credeti ca aveti in raport cu alte forte politice?

Radu Husian: Tinerii reprezinta o treime din populatia tarii, deci un imens capital electoral. Cu toate acestea, organizatiile de seniori ale altor partide isi trateaza tinerii ca pe niste subalterni supusi total, simpli lipitori de afise. Noi, Tineretul Crestin- Democrat, ne bucuram insa de sprijinul total al seniorilor. Avand reprezentanti atat in Biroul Judetean de Conducere, cat si in cel Municipal, vocea noastra nu doar ca se face auzita, ci e si ascultata. Toate acestea se vor vedea in campania electorala, unde cu siguranta vom avea o mobilizare mult mai buna decat cea a tineretului partidelor competitoare. Va compensa probabil acest mare minus al lor, logistica pe care o detin aceste partide, cu oameni pusi in pozitii – cheie in fruntea judetului. Promovam o politica adevarata, axata pe colaborarea directa cu cetatenii, care nu are nimic cu demagogia si politica de dragul rating-ului la TV.

Portile Parlamentului se vor deschide din nou pentru PNTCD

Rep.: Previziuni politice pentru Salaj?

Raul Racasan: Portile Parlamentului se vor deschide din nou pentru PNTCD, lasat pe nedrept in afara lui, din cauza unei campanii de discreditare organizata cu multa abilitate de prelungirile in prezent ale structurilor regimului comunist. Ne-am asumat impreuna cu conducerea organizatiei judetene obtinerea unui procent de 7-8 la suta din voturi la alegerile din 25 noiembrie. Trebuie sa amintesc si faptul ca PNTCD in momentul de fata are un procent de 6,5 la suta din numarul alesilor locali, deci saltul la 7-8 procente nu va fi greu de facut.

Leave a Comment