Tensiuni in USL Salaj! Radu Capilnasiu nu abdica in fata lui Tiberiu Marc

Tensiuni in USL Salaj! Radu Capilnasiu nu abdica in fata lui Tiberiu MarcPropunerea facuta de liberalii salajeni pentru ocupantul celui de-al doilea fotoliu de vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj naste controverse in sanul USL.

Presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a reiterat ieri ca Valer Crisan va avea sustinerea organizatiei pentru candidatura la functia de vicepresedinte al CJ., varianta ce, se pare, nu este agreata de presedintele organizatiei judetene a PSD, Tiberiu Marc. Acesta a anuntat in urma cu cateva zile ca ar prefera sa lucreze in acest mandat alaturi de o persoana cu experienta in administratie, pentru ca nu este timp de adaptare. Cu alte cuvinte, Tiberiu Marc il exclude pe liberalul Valer Crisan din ecuatia vicepresedintilor, in conditiile in care propunerea liberalilor a activat ca jurist intr-o societate comerciala, nicidecum in administratie. Tiberiu Marc ne-a declarat ca, pana in ieri, nu a discutat despre acest aspect cu colegii sai de partid membri in actuala structura a CJ, motiv pentru care nu a exprimat clar un punct de vedere, dar a lasat sa se inteleaga ca nu isi schimba parerea. Nu am discutat inca cu colegii mei, dar urmeaza sa dezbatem acest aspect inainte de sedinta de constituire. Decizia luata de liberali le apartine de la un capat la altul. Eu mi-am spus deja punctul de vedere fata de ceea ce ar trebui sa fie. Daca ei asta au inteles, inseamna ca ori nu au pe cine pune, ori au un sistem de nominalizare care tine cont de un numar de voturi care pot fi acumulate. Nu fac eu regulile la altii in partid, dar daca aceasta este procedura lor de nominalizare isi vor asuma ce e bine si ce e rau. Eu nu imi schimb parerea. Stiu ca daca te duci intr-o institutie si trebuie sa incepi de la zero nu e cel mai simplu lucru, mai ales cand vii dintr-o unitate comerciala si cand trebuie sa te adaptezi sistemului. Sigur pe un astfel de post pui pe cineva care reprezinta partidul, dar se pot pune si intrebari de genul, oare cat reprezinta partidul sau cat de multe probleme poate rezolva si gestiona? Important este ca cel care ajunge intr-o astfel de functie sa inteleaga cum functioneaza sistemul, insa acest lucru cere timp si rabdare din partea celor din spatele tau. In plus, aproape toti (primarii – n.r.) asteapta ca lucrurile sa se intample imediat si nu dau prea mult ragaz (explicatiilor – n.r.), a mentionat Tiberiu Marc.

Este o decizie pe care ne-o asumam

Liberalii nu dau inapoi, decizia aleasa (in favoarea lui Valer Crisan) va ramane valabila, ea urmand a fi prezentata in cadrul sedintei Consiliului Judetean Salaj. In replica, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a precizat ca Valer Crisan, candidatul propus zilele trecute pentru functia de vicepresedinte al CJ Salaj a avut tangente cu domeniul administratiei publice si este o persoana competenta. Cat privesc competentele, garantez ca persoana pe care noi o sustinem se va descura in acest post foarte bine si nu vor fi probleme. Aceasta este nominalizarea noastra si noi ne-o asumam pentru ca este un om cat se poate de competent si nu vine din afara domeniului administratiei publice. Este adevarat ca a lucrat intr-o societate comerciala, dar a cunoscut toate aspectele legate de municipalitate, fiind in colaborare directa intre firma si primarie, si cred din acest motiv ca are experienta in administratie, a afirmat Radu Capilnasiu.

Leave a Comment