Social-democratii se pregatesc de anticipate

Social-democratii se pregatesc de anticipate

Deputatul social-democrat Iuliu Nosa a lansat, vineri, o serie de atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu, pe care il acuza ca umileste actualul Guvern si ca a adus Romania intr-o situatie fara precedent. Este limpede ca pentru presedintele-premier-jucator, Guvernul nu mai conteaza, iar Parlamentul il deranjeaza, a spus Nosa, precizand ca tara are nevoie de masuri care sa micsoreze ori sa mentina deficitul bugetar. Acest lucru nu se poate face, insa, pe seama reducerii pensiilor si a alocatiilor pentru copii.

Nu pe seama pensionarilor si a copiilor iese Romania din criza. Iar masurile anuntate de catre presedinte nu pot fi luate prin ordonanta de urgenta, ci trebuie discutate in Parlament, a precizat deputatul salajean, propunand ca solutii eliminarea cheltuielilor bugetare total nejustificate, diminuarea evaziunii fiscale si a contrabandei, care reprezinta in prezent circa 2 la suta din PIB.

Potrivit lui Nosa, PSD va depune, in perioada urmatoare, o motiune de cenzura. Opozitia nu are voturile necesare pentru ca aceasta motiune sa treaca, dar speram in votul celor de la putere. Cu votul independentilor si al celor din UDMR, motiunea ar putea trece. Deputatul sustine ca in aceasta situatie, presedintele ar trebui sa propuna un nou premier: Daca cel propus nu va avea pregatirea si cunostintele necesare pentru a scoate Romania din criza, sunt sanse mari sa aiba loc alegeri anticipate.

Nu ne dorim sa suprapunem peste o criza economica, una politica, dar daca situatia o cere, vrem sa fim pregatiti. Suntem pregatiti sa guvernam oricum, dar nu cu PDL-ul. De altfel, in aceasta perioada, la nivelul PSD Salaj au loc pregatirile necesare pentru o astfel de varianta, concretizate in conferinte ale organizatiilor locale.

Leave a Comment