Seres Denes nu exclude iesirea UDMR de la guvernare

Seres Denes nu exclude iesirea UDMR de la guvernarePresedintele UDMR, Marko Bela, avertizeaza ca formatiunea pe care o reprezinta ar putea iesi de la guvernare. Totul se intampla pe fondul criticilor la adresa politicii actuale a UDMR, aparute la reuniunea Consiliului Reprezentantilor Unionali. Nemultumirile, venite in special din zona organizatiilor civice mai radicale, l-au pus pe Marko Bela in situatia de a explica de ce UDMR guverneaza in continuare alaturi de partidul exploatator si presedintele antipopular.

Uniunea trebuie sa ramana in coalitia de guvernare pana la finalizarea noii legi a Educatiei si adoptarea statutului minoritatilor, blocat in Parlament de mai multi ani.

Insa, vicepremierul Marko Bela este de parere ca PD-L a intrat in deriva. Partenerii de coalitie au facut in jumatate de an o cale uimitoare de la formatiune cu disciplina militara, la deriva. Nu este treaba noastra sa urmarim disputele din alte partide, cat timp nu influenteaza activitatea din Parlament. Insa deriva permanenta, indoielile, retragerile, voturile proaste – vedeti numai ce a fost in ultimele zile – nu le putem accepta, spune liderul udemerist.

Contactat, presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, face precizarea ca la reuniunea Consiliului Reprezentantilor Unionali, care a avut loc la finele saptamanii trecute, la Targu Mures, s-a facut o trecere in revista a rezultatelor actualei guvernari. In acest cadru, presedintele Marko Bela, a prezentat situatia in care se gaseste UDMR, ca partid aflat la guvernare, cu bune, cu rele, declara Seres. Acesta a mai spus ca UDMR si-a asumat raspunderea guvernarii, act care se poate realiza atata timp cat exista si vointa. Un lucru este clar: UDMR vrea sa isi aduca aportul atat la iesirea din criza economica, cat si la stabilitatea interna a Romaniei. Insa, UDMR isi poate schimba optiunea daca se constata ca acest efort al nostru nu va duce la rezultatele scontate, a incheiat Seres Denes.

Leave a Comment