Se face “recensământul” membrilor PSD Sălaj

Se face “recensământul” membrilor PSD Sălaj

PSD a inaugurat de curând sistemul de evidenţă informatizată a membrilor de partid, organizaţiile judeţene introducând în baza de date centralizată, până în momentul prezentării publice, aproximativ 102.000 de membri, la nivel naţional. Potrivit liderilor PSD, procesul de centralizare nu s-a finalizat, numărul de membri de partid reactualizându-se permanent, pe măsură ce organizaţiile judeţene introduc în sistem fişele membrilor de partid.

Conducerea PSD estimează că, la finalul centralizării, numărul membrilor de partid va fi în jur de 350.000. Din datele centralizate până acum, 59 la sută dintre membrii PSD sunt bărbaţi, 53 la sută au vârste de peste 60 de ani, 43 la sută au studii liceale, 11 la sută au doar studii gimnaziale, iar 14 la sută au studii profesionale. Fişierul de membru PSD conţine informaţii detaliate despre activitatea profesională, activitatea politică, plata cotizaţiei, preferinţe, distincţii şi studii. Fiecărui membru urmează să i se elibereze un card, pe card sunt inscripţionate judeţul în care fiecare activează ca membru, Codul Numeric Personal şi un număr de evidenţă.

Potrivit secretarului executiv al PSD Sălaj, Ionel Ciunt, iniţiativa este una binevenită, pentru a se şti cu exactitate numărul membrilor social-democraţi. Este foarte bine să aflăm câţi membri are, la această dată, PSD Sălaj, dar şi celelalte filiale judeţene ale partidului. Pe termen mediu şi lung, acţiunea ne ajută foarte mult. Până la urmă, este vorba de un << recensământ >> al membrilor noştri. Astfel, am ajuns în punctul de a ne clarifica situaţia privind numărul şi calitatea membrilor PSD, existenţi la nivelul tuturor organizaţiilor, spune secretarul executiv al PSD Sălaj, care a adăugat că procesul de introducere în sistem a datelor membrilor social-democraţilor sălăjeni este în plină desfăşurare.

Potrivit lui Ionel Ciunt, la această oră, în evidenţele PSD Sălaj, figurează circa 4.200 de membri. Totuşi, situaţia poate fi răsturnată de rezultatele acţiunii de evidenţă informatizată a membrilor de partid, activitate aflată în plină desfăşurare.

Leave a Comment