Scandal la varful PDL Salaj

Scandal la varful PDL Salaj

Numirea pedelistului Bogdan Ilea in functia de presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) agita spiritele in interiorul PDL Salaj, decizia nefiind pentru toti democrat-liberalii un motiv de mandrie locala. Mai mult, hotararea ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, de a-l promova pe Bogdan Ilea in acest post, poate duce la scindari in interiorul organizatiei judetene a PDL.

Consultari de la distanta

Presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, a explicat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca din momentul in care postul de director al ADS a devenit vacant, PDL Salaj a decis sa se inscrie in competitia pentru a obtine aceasta functie. In acest sens, am avut o discutie cu primul ministru, Emil Boc, in urma careia am primit acceptul sau, declara Lucian Bode. Ulterior discutiei avute cu seful sau de partid, presedintele PDL Salaj sustine ca i-a consultat telefonic pe membrii Biroului Permanent Judetean (BPJ), cu privire la numirea lui Bogdan Ilea in functia de presedinte al ADS: Fiind o problema de timp si aflandu-ma in acel moment la Bucuresti, i-am sunat pe cei 31 de colegi din cadrul BPJ Salaj pentru a ma consulta cu ei. Cu trei dintre ei insa nu am putut lua legatura. Doi aveau telefoanele inchise, iar prim-vicepresedintele PDL Salaj, Gheorghe Stanciu, nu a raspuns la apelul meu. Asa ca nu mi-a ramas decat sa ma consult cu ceilalti 28 de colegi care au avut amabilitatea sa imi raspunda. In urma discutiilor cu acestia, sustine Lucian Bode, s-a ajuns la concluzia unanima ca cea mai buna varianta din interiorul PDL Salaj, pentru ocuparea fotoliului de presedinte al ADS, este Bogdan Ilea.

Gasca nebuna din PDL

Eu nu am nimic impotriva lui Bogdan Ilea. Dimpotriva, ca om, am o parere buna despre el. Insa, daca ar fi fost respectat statutul PDL, ar fi avut loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean Salaj, unde am fi decis daca il sustinem sau nu pe Bogdan Ilea. Poate ca ar fi fost variante mai bune, unele dintre ele cu mai multa experienta in acest comeniu… Asa, putem spune ca unii dintre noi suntem luati de prosti si ca suntem buni numai pentru munca. Si alti colegi au aceasta parere, nu doar a eu, ne declara Gheorghe Stanciu. Prim-vicepresedintele PDL Salaj a adaugat ca, in urma apelului primit de la Lucian Bode, la care nu a putut raspunde, a incercat sa il contacteze pe seful sau de partid, insa acesta nu a mai raspuns la telefon: Nu stiu ce sa zic. Ma acuza ca nu raspund la telefon, dar vreau sa va spun ca mai mult nu raspunde el decat mine….

Cat despre eventualele repercusiuni pe care le-ar putea aduce acest conflict asupra imaginii PDL Salaj, Gheorghe Stanciu socheaza: Imaginea unui partid trebuie facuta de catre oameni, cu oameni, pentru oameni, si nu de anumite interese personale sau de gasca.

Ilea. Bogdan Ilea…

Presedintele organizatiei de tineret a PDL Salaj, avocatul Bogdan Ilea, a fost numit miercuri de catre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, in functia de presedinte al ADS, institutie specializata care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati. Chiar daca anumiti colegi din partid il contesta pentru aceasta functie, Bogdan Ilea sustine ca profesia de avocat ii asigura experienta necesara pentru a ocupa un astfel de fotoliu. No comment.

Leave a Comment