S-a schimbat macazul in PNL

S-a schimbat macazul in PNL

In cadrul Congresului PNL, desfasurat la finele saptamanii trecute, Crin Antonescu l-a invins pe Calin Popescu Tariceanu in lupta pentru sefia PNL. Potrivit rezultatelor oficiale anuntate dupa numararea voturilor, in favoarea lui Antonescu s-au pronuntat 873 de liberali, in timp ce pentru Tariceanu doar 546. Voturi nule au fost declarate 12.

Antonescu le-a multumit colegilor care l-au votat, dar si celor care l-au votat pe contracandidatul sau. Va invit sa chemam pe toti cei care ne asteapta sa vina spre noi, sa indreptam primul nostru gand catre toti cei care, in Romania, nu mai cred ca mai au vreo sansa, care cred ca sunt singuri. Sa le spunem impreuna ca daca eu, un om simplu, un om normal am muncit in acest partid 20 de ani si, fara conspiratie, fara aranjamente, numai cu vointa dumneavoastra, am putut ajunge presedinte al celui mai mare partid din Romania, atunci fiecare dintre noi are o sansa, a spus Crin Antonescu. El i-a multumit lui Calin Popescu Tariceanu pentru tenacitate si curaj. La randul sau, Tariceanu l-a felicitat pe Antonescu pentru rezultatul obtinut: Domnule presedinte, draga Crin, vreau sa te felicit pentru succesul pe care l-ai realizat. Te felicit, dar nu te invidiez, caci ai sa vezi cat de greu este.

Daca-i ordin, cu placere

Presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, precizeaza ca stia, cu cateva zile inainte de desfasurarea Congresului, ca in partid exista un curent important de sustinere a lui Crin Antonescu. Cu toate acestea, liderul liberalilor salajeni sustine ca nu s-a lasat luat de val, astfel incat a votat, atat el, cat si majoritatea delegatilor PNL Salaj, pentru mentinerea in fruntea partidului a lui Calin Popescu Tariceanu. Am observat si noi ca actualul presedinte, Crin Antonescu, se afla pe un trend crescator in randul liberalilor. Cu toate acestea, analizand foarte bine situatia, alaturi de majoritatea colegilor mei din PNL Salaj, am decis sa-l sustinem pe Calin Popescu Tariceanu. In afara rezultatelor deosebite obtinute de acesta in fruntea PNL si, totodata, a fostului Guvern, nu-i de ici, de colo, ca Salajul sa fie vizitat de doua ori, in decursul unui singur an, de catre premierul Romaniei, ne spune Radu Capilnasiu. Cum, insa, rezultatele au fost cu totul altele decat cele asteptate de delegatii salajeni prezenti la Congres, liderul liberal tine sa sublinieze faptul ca, daca majoritatea membrilor de partid au dorit aceasta schimbare, atunci si PNL Salaj nu poate decat sa salute aceasta realitate. Mai mult de atat, Radu Capilnasiu a adaugat ca, impreuna cu noua echipa instalata in fruntea partidului, spera sa atinga toate obiectivele propuse la Cogresul incheiat duminica.

Mirel Talos: Am fost si sunt un sustinator al lui Tariceanu

Cunoscut ca fiind unul dintre sustinatorii fostului presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, deputatul salajean Mirel Talos incearca sa ne explice care a fost cheia succesului pentru Crin Antonescu: Congresul reprezinta baza partidului. Crin Antonescu a castigat datorita unei platforme politice al carei punct central este ridicarea PNL la un plafon de 30 la suta din sufragiile electoratului. Delegatii la Congres au decis ca o asemenea perspectiva poate fi incredintata lui Crin Antonescu. In continuare, Mirel Talos marturiseste ca a fost si inca mai este un sustinator al lui Tariceanu, insa acest aspect nu-l va impiedica sa sustina actuala echipa aflata la conducerea partidului. Am fost si sunt un sustinator al lui Calin Popescu Tariceanu, liderul care a adus PNL pe cea mai buna pozitie de dupa 1990. Practic, este o pozitie certa, si nu una iluzorie… Cu toate acestea insa, respect democratia de partid si, totodata, regula majoritatii. Astfel, imi voi aduce toata contributia la atingerea obiectivelor noii conduceri a partidului, ne-a spus in incheiere liberalul salajean.

Leave a Comment