Referendumul, „o exercitare a unui drept”

Motivele pentru care românii trebuie să meargă la Referendumul Naţional din 29 iulie au fost menţionate vineri în cadrul unei conferinţe de presă de Mirel Taloş, deputat liberal de Sălaj. Acesta a făcut publice considerentele pentru care activitatea lui Traian Băsescu trebuie evaluată. „Nu considerăm acest referendum o manifestare a conflictului dintre noi şi Traian Băsescu, ci exercitarea unui drept al Parlamentului prin care românii au posibilitatea de a spune în mod direct, prin vot, dacă sunt de acord cu acţiunile lui Traian Băsescu din ultimii trei ani şi cu politicile iniţiate şi impuse de acesta, prin încălcarea prevederilor constituţionale cu privire la rolul instituţiilor în statul democratic. Nu există o altă cale prin care Preşedintele să răspundă pentru acţiunile sale decât referendumul popular în condiţiile art. 95 din Constituţie”, a susţinut parlamentarul sălăjean.
În România, sărăcie, corupţie şi umilinţe
Acesta a afirmat că Traian Băsescu este responsabil de sărăcirea românilor, de corupţia din ţară şi umilirea cetăţenilor. „Traian Băsescu a fost patronul corupţiei. El şi-a construit un sistem mafiot, cu care a furat România în aceşti ani. Traian Băsescu vorbeşte acum de sistemul mafiot al celorlalţi cu tupeu, dar uită că cel mai mare nivel al corupţiei a fost atins în guvernarea Boc, patronată de el însuşi. Protejat, încurajat şi susţinut de Traian Băsescu, PDL a instituit, pas cu pas, statul mafiot în România şi a facut din corupţie un mod de viaţă pentru oamenii pe care i-a implantat în funcţii publice”, a explicat Mirel Taloş Deputatul liberal a arătat că din cauza acestei corupţii au fost tăiate pensiile şi salariile, şi nu din cauza crizei economice. Mai mult, parlamentarul sălăjean este de părere că „Traian Băsescu a hotărât singur aruncarea în săracie a milioane de români, el fiind cel care a decis tăierea pensiilor şi salariilor, chiar dacă existau alte opinii în guvernul de atunci”. Mirel Taloş a adus ca argumente scăderea de către PDL a salariilor cu 25 la sută, creşterea TVA-ului la 24 la sută, tăierea pensiilor sub 1.000 de lei, prin introducerea plăţii asigurărilor de sănătate, tăierea subvenţiilor pentru încălzire, a desfiinţarea de şcoli şi spitale, închiderea firmelor mici din cauza impozituli forfetar. Nu în cele din urmă, deputatul liberal de Sălaj a susţinut că „Traian Băsescu a umilit cetăţenii României”, divizând societatea „în cei care-l susţineau şi meritau respectul şi paraziţii sociali-adică cei care nu îl mai doreau”. „Magistraţii au fost numiţi corupţi, medicii şi profesorii au fost invitaţi să părăsească ţara dacă nu le convine ce decide Traian Băsescu. Susţinătorii lui Traian Băsescu i-au facut pe români viermi, mahalagii, pomanagii, hoţi sau patrupede”, a mai spus Mirel Taloş. Liberalul sălăjean l-a mai acuzat pe Traian Băsescu de „aroganţă, cinism şi incompetenţă şi de îndatorarea României cu 40 de miliarde de euro”.

4 Thoughts to “Referendumul, „o exercitare a unui drept””

  1. Bogdan

    Se simte ca se apropie parlamentarele, ca a aparut iarasi Talos prin media. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa iti dai seama ca vorbeste doar ca sa se auda si ca actiuni concrete nu vom vedea niciodata de la acest om.

  2. Anonim

    trebuie sa iesim la vot sa scapam de base udrea berceanu videanu anastase votam da da da da

  3. cristri

    limbricu asta vb … trebui sa uitam de antonescu ponta nastase iliescu patriciu si putem doar daca il botam pe basescu care trenbuie sa termine curatenia inceputa

  4. Anonim

    basescu trebuie votat nu mafia usl

Leave a Comment