PSD si PNL, la brat si in Salaj

PSD si PNL, la brat si in Salaj

Prima conferinta de presa comuna a reprezentantilor PSD si PNL Salaj s-a consumat, ieri, la sediul partidului social-democratilor. Daca ne aflam, azi, aici, in aceasta formula, se datoreaza Acordului parafat, miercuri, intre partidele pe care le reprezentam, a facut cunoscut presedintele PSD Salaj, Tiberu Marc. Acesta a adaugat ca, prin acordul semnat cu liberalii, s-a exprimat, in mod explicit, intentia de a se crea o majoritate politica, ce va forma un guvern condus de Klaus Johannis. Pentru a se ajunge la aceasta formula, este nevoie sa-l spijinim, cu totii, pe Mircea Geoana in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Biroul Executiv al PSD a aprobat aceasta decizie cu unanimitate de voturi. De asemenea, consideram ca situatia economica, sociala si politica a impus crearea acestui Acord intre PSD si PNL. Avand in vedere ca proiectul nostru se invarte in jurul lui Klaus Johannis, suntem cu totii de acord ca este cea mai buna solutie pentru toata lumea. Orice speculatii nu sunt altceva decat incercari disperate de intoxicare a populatiei, ce vin din partea adversarilor nostri politici: PDL si, implicit, Traian Basescu, a mai declarat Tiberiu Marc. Liderul social-democrat a mai spus ca, in aceasta perioada, nici nu se pune problema impartirii portofoliilor din viitorul Guvern Johannis, principalul obliectiv al celor doua partide fiind sustinerea comuna a candidatului Mircea Geoana pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Referindu-se la actiunile care vor avea loc, in urmatoarea perioada, pe plan local, Tiberiu Marc a tinut sa sublinieze ca atat PSD, cat si PNL, si-au evaluat rezultatele obtinute in primul tur de scrutin, urmand ca pana in 6 decembrie toate deficientele constatate sa fie corectate. Nu ne va fi deloc greu sa conlucram, pentru ca, in 2008, am format in cadrul Consiliului Judetean o majoritate PSD-PNL-UDMR, care si-a produs efectele deja si in teritoriu. Prin urmare, colegii nostri lucreaza de mult timp impreuna, lucru benefic pentru toti, a incheiat Tiberiu Marc.

La randul sau, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a marturisit ca, prin Acordul semnat cu PSD, partidul pe care il reprezinta se afla intr-o situatie de disconfort. Nu stim cat de greu ne va fi sa explicam electoratului PNL ca, de data aceasta, este nevoie de votul lor pentru a sustine un candidat care nu este de dreapta. Stiu insa ca Mircea Geoana nu este acelasi comunist ca Traian Basescu, care a mai avut si functii politice in cadrul PCR. Pana la urma, se pune problema in a alege intre doi candidati: Traian Basescu, care se hraneste doar din crize politice, si Mircea Geoana, care este un diplomat, si care poate face fata prerogativelor de presedinte al Romaniei, avandu-l alaturi, la conducerea Guvernului, pe Klaus Johannis, a spus liderul liberal. Acesta a adaugat ca Acordul semnat cu PSD este extrem de benefic, insa nimeni nu trebuie sa se astepte la faptul ca, odata cu instalarea lui Klaus Johannis la conducerea viitorului Guvern, in tara va curge lapte si miere: Desigur, criza nu va putea sa dispara imediat ce va fi instalat nou presedinte, insa programul de guvernare pe care-l avem, impreuna cu reprezentantii PSD, va da roade in cel mai scurt timp. Sunt absolut convins de faptul ca, prin masurile pe care le va lua viitorul Guvern Johannis, efectele crizei vor fi mult diminuate.

Leave a Comment