PSD Salaj il vrea pe Adrian Nastase la conducerea partidului

PSD Salaj il vrea pe Adrian Nastase la conducerea partiduluiFostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, a declarat de curand ca intentioneaza sa candideze la functia de presedinte al Consiliului National al partidului, daca va constata ca exista suficient suport pentru o astfel de idee.

Consiliul National al PSD ar urma sa aiba loc in cursul acestei luni, insa deocamdata nu se preconizeaza sa fie alegeri pentru sefia acestui for. Consiliul National ar urma sa se intruneasca pentru a analiza rezultatele PSD la alegerile europarlamentare din 2007 si pentru validarea candidatilor partidului la alegerile locale din acest an. Momentan, presedintele Consiliului National al PSD este Dan Mircea Popescu.

Il vrem inapoi!

Prim vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, sustine ca, in cazul unei candidaturi a lui Adrian Nastase la functia de lider al Consiliului National, va opta pentru revenirea pe scena politica a fostului sau sef de partid. IDesigur, prima si cea mai importanta intalnire pe care o vom avea in perioada imediat urmatoare este sedinta Consiliului National al partidului. Daca se va pune problema unei schimbari la nivelul conducerii acestui for, votul meu va fi dat persoanei pe care o consider cea mai potrivita pentru a pelua functia respectiva. Personal, imi doresc ca Adrian Nastase sa revina intr-o functie de conducere a partidului. Merita acest lucru, pentru tot ce a facut pentru Romania in anii post decembristiI, a concluzionat Iuliu Nosa.

De altfel, in cursul zilei de marti, un apel care cheama la unitatea partidului si la folosirea energiilor tuturor liderilor, inclusiv Ion Iliescu si Adrian Nastase, a circulat printre senatorii si deputatii PSD, inaintea sedintei grupurilor parlamentare ale partidului.

Surse din partid au declarat ca, inaintea sedintei celor doua grupuri parlamentare ale PSD, deputatilor si senatorilor partidului le-a fost inmanat un apel la unitatea partidului. In apelul respectiv se arata ca, in acest an electoral, PSD are nevoie de reunirea tuturor energiilor si de folosirea experientei politice a tuturor liderilor, printre care se numara Ion Iliescu si Adrian Nastase. De asemenea, apelul solicita actualei conduceri sa renunte la eventualele IfrustrariI si sa reuneasca toate fortele social-democrate.

Apelul mai contine un text referitor la necesitatea definirii adversarului politic al PSD si a instituirii unui moment de reflectie cu privire la candidatul partidului la alegerile prezidentiale din 2009. Sursele citate au aratat ca, pana la demararea sedintei grupurilor reunite ale PSD, apelul era semant deja de 20 de persoane.

Nu-l infierati degeaba pe Adrian!

Pe de alta parte, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, opineaza ca o eventuala revenire a lui Adrian Nastase in viata politica ar fi un lucru de bun augur pentru toata lumea, in speta pentru PSD, care si-a propus sa castige alegerile locale si parlamentare din acest an: ICred ca Adrian Nastase este un politician valoros, de care PSD, si nu numai, are nevoie pentru a obtine un rezultat foarte bun la alegerile din acest anI.

Cat despre acuzatiile aduse la adresa lui Adrian Nastase, liderul PSD Salaj apreciaza ca, atata timp cat acestea nu au fost probate, nu se poate pune problema unei IinfierariI a fostului presedinte de partid. IAcuzatiile care i-au fost aduse lui Adrian Nastase nu s-au materializat in vreo decizie a vreunei instante de judecata. Acest lucru ma face sa cred ca exista o subiectivitate pronuntata in ceea ce priveste incriminarile care i-au fost aduseI, a mai spus Tiberiu Marc. In opinia sa, presedintele PSD, Mircea Geoana, nu va putea hotari Ide unul singurI daca Adrian Nastase va reveni sau nu la conducerea partidului. IMircea Geona nu poate sa hotarasca de unul singur cine va ocupa postul de presedinte al Consiliului National al partidului. Pana la urma, membrii acestui for vor decide care este cea mai potrivita persoana, desigur, dintre toti cei care vor candida la aceasta functie. Cred ca suntem suficient de maturi, pentru a face o alegere potrivitaI, a incheiat presedintele PSD Salaj.

Leave a Comment