PSD ar putea specula bresa facuta de Dorel Labo si Radu Capilnasiu

PSD ar putea specula bresa facuta de Dorel Labo si Radu Capilnasiu

In cadrul unei intalniri care a avut loc marti, la Cluj, organizatiile judetene ale PSD din regiunea de N-V a Romaniei au luat in discutie cateva dintre subiectele arzatoare de pe scena politicii romanesti: Intalnirea, la care a participat si presedintele Mircea Geoana a avut ca obiectiv evaluarea stadiului in care organizatiile judetene ale PSD sunt pregatite pentru alegerile locale. Am mai luat in discutie subiectul privind votul uninominal si, totodata, posibilitatea suprapunerii alegerilor locale cu cele prezidentiale, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc. Acesta a mai spus ca formatiunea politica pe care o conduce se afla in faza de preevaluare a stadiului in care organizatiile locale din teritoriu sunt pregatite pentru a desemna candidatii pentru functiile de primari si consilieri. Ne propunem ca, pana la finele acestei luni, sa inchidem acest proces, astfel incat fiecare organizatie din judet sa stie persoanele care vor candida la alegerile locale. In ceea ce priveste numele celor care vor intra in lupta pentru primariile celor patru orase din judet, acest lucru se va afla pana la mijlocul lunii februarie, a mai spus presedintele social-democratilor salajeni. In acest context, Tiberiu Marc a marturisit ca, la viitoarele alegeri, PSD Salaj intentioneaza sa obtina un scor apropiat de cel realizat in 2004, si anume castigarea a cel putin 22 de primarii salajene, printre care se numara cea din Zalau si Jibou.

In plan local, vom incerca sa valorificam situatia actuala, data de indecizia in care se afla cei doi posibili candidati la Primaria Zalau: Radu Capilnasiu, respectiv Dorel Labo. Situatia creata formeaza o bresa, care este mai mult decat favorabila pentru viitorul candidat al PSD, a marturisit Tiberiu Marc. Din punctul sau de vedere, persoana care urmeaza sa candideze pentru functia de edil al municipiului va trebui sa aiba o notorietate ridicata.

Prezent la conferinta de presa, primvicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, si-a exprimat convingerea ca alegerile din acest an nu vor avea loc pe baza votului uninominal. Motivul care ar sta la baza acestei stari de fapt, invocat de liderul social-democrat, ar fi dat de efectele luptei politice dintre cele doua palate.

Leave a Comment