PSD ar fi votat un guvern de tehnocrati condus de Croitoru

PSD ar fi votat un guvern de tehnocrati condus de CroitoruDaca nu cu mult timp in urma, deputatul PSD Salaj, Iuliu Nosa, aducea vesti proaste salajenilor, legate de initiativa legislativa a grupului parlamentar al partidului din care face parte, privind scutirea de la plata accizelor la palinca, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, parlamentarul a declarat ca lucrurile s-au schimbat in bine. Potrivit lui Iuliu Nosa, initiativa legislativa – retrimisa de presedintele Traian Basescu in Parlament – a fost respinsa de majoritatea parlamentarilor. Astfel, potrivit Constitutiei, seful statului va fi obligat sa semneze aceasta initiativa legislativa, cu toate ca acesta s-a exprimat impotriva promulgarii ei. Promovarea legii privind scutirea de la plata accizelor la palinca sta, acum, in pixul presedintelui. Sper ca acesta sa nu tergiverseze prea mult lucrurile, astfel incat acest act normativ sa intre cat mai curand posibil in vigoare, a declarat deputatul PSD.

Referindu-se la votul din Parlament cu privire la investitura Guvernului Croitoru, Iuliu Nosa a marturisit ca, in cazul in care premierul desemnat ar fi venit in fata parlamentarilor cu o lista de ministri tehnocrati, neangrenati politic, ar fi fost unul dintre multii pesedisti care ar fi votat pentru acest tip de guvern: Consider ca rezultatul voturilor din Parlament la tentativa de investitura a Guvernului Croitoru ar fi fost cu totul altul daca ministrul desemnat venea in fata noastra cu o lista de 14 ministri tehnocrati. Multi dintre parlamentarii PSD ar fi votat un astfel de guvern. Stiind insa acest lucru, presedintele Traian Basescu i-a impus lui Croitoru sa puna pe lista ministrii pe care tot seful statului i-a ales. Intentia presedintelui nu a fost alta decat sa tergiverseze lucrurile, ignorand astfel faptul ca Romania se confrunta cu o grava criza politica, suprapusa peste cea economica. De fapt, pe Traian Basescu nu-l mai intereseaza altceva decat sa castige alegerile, cu orice pret.

Cat despre campania electorala pentru alegerile prezidentiale, Iuliu Nosa si-a exprimat convingerea ca rezultatul alegerilor din primul si al doilea tur de scrutin vor demonstra ca PSD, in Salaj, va obtine cel mai mare numar de voturi, la fel cum s-a intamplat cu ocazia ultimelor scrutine.

Leave a Comment