PSD a castigat “la pas” alegerile din Surduc

PSD a castigat “la pas” alegerile din Surduc

Conform procesului verbal privind centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor si atribuirea mandatelor pentru functia de consilier local al Consiliului local Surduc, la alegerile desfasurate in data de 16 ianuarie, s-au prezentat la urne 2.194 de alegatori, dintr-un total de 3.164 prevazuti in listele electorale. De asemenea, numarul total al voturilor valabil exprimate a fost de 2.135, un numar de 59 de voturi fiind anulate.

Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, numarul voturilor valabil exprimate obtinute de fiecare lista de candidati sau de fiecare candidat independent a fost: PSD – 798, PDL – 476, PNL – 438, PNTCD – 41, UNPR – 86, Petran Ioan – 12, Babanas Alin-Cristian – 284. In acest context, ca urmare a numarului de voturi valabil exprimate, cele 13 mandate de consilier local au fost distribuite astfel: PSD – 6 mandate, PDL – 3 mandate, PNL – 3 mandate, in timp ce un mandat a fost atribuit candidatului independent Babanas Alin-Cristian.

Sedinta de constiuire a Consiliului Local va avea loc in termen de 20 de zile de la data alegerilor, consilierii alesi fiind convocati in sedinta de catre prefectul judetului.

Contactat, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, liderul organizatiei care a obtinut cele mai multe mandate de consilier in comuna Surduc, s-a declarat extrem de multumit de rezulatele obtinute: In primul rand, vreau sa multumesc locuitorilor comunei Surduc care au fost la vot si, in special, celor care au votat consilierii PSD. Rezultatul votului arata o incredere sporita fata de candidatii PSD si oferta lor. Este lesne de inteles ca organizatia locala a PSD a tratat cu toata responsabilitatea alegerile. Multumesc colegilor care s-au implicat in campanie.

Reamintim ca, la finele lui 2009, primarul comunei, Ionel Chira, si secretarul Maria Babanas au sesizat Tribunalul Salaj cu privire la dizolvarea de drept a Consiliului local din Surduc, in conditiile in care acesta nu s-a intrunit timp de trei luni consecutive, in perioada septembrie-noiembrie 2009. Ulterior, instanta de contencios administrativ a admis, in 1 aprilie 2010, cererea de dizolvare si a constatat dizolvarea de drept a Consiliului. Doua luni mai tarziu, primarul si secretarul comunei au intentat recurs, pe motiv ca ei nu au cerut dizolvarea, ci doar excluderea a sase consilieri locali care nu s-au prezentat la sedinte. Insa, Curtea de Apel Cluj a respins recursul, motiv pentru care locuitorii din Surduc au fost chemati, din nou, la vot.

Leave a Comment