Primarii PNL trag tare

Primarii PNL trag tare Miliardele de la Guvern, pentru lucrari de infrastructura, trebuie terminate inainte sa vina zapada

Miliardele alocate celor 10 comune, din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2006, au sosit in conturile autoritatilor locale. Acum primarii nu mai au decat sa traga tare si sa cheltuie justificat banii, pana cand vremea buna mai tine cu noi, pentru ca acesti bani au o destinatie speciala, si anume cea de reabilitare a drumurilor comunale, a Caminelor Culturale, a scolilor, a sediilor primariilor si a retelei de iluminat public.

Cele 14,5 miliarde de lei au fost directionate spre 10 primarii din Salaj, respectiv Bocsa, Buciumi, Mirsid, Galgau, Rus, Cosei, Dragu, Creaca, Ileanda si Benesat, administratiile locale mentionate primind fiecare o suma cuprinsa intre 1,2 – 1,9 miliarde.

In Creaca, viceprimarul Fabian Sabau ne-a declarat ca soarta celor 1,6 miliarde primite va fi decisa intr-o sedinta de Consiliu Local. Dar, cu siguranta, vom aloca bani pentru modernizarile interioare de la cladirea noua a Primariei si la modernizarea retelei de iluminat public, a spus Sabau. De asemenea, vor fi alocati bani si pentru reabilitari de drumuri comunale, precum si la scoli.

In Dragu, primarul Rodica Lazar, ne-a declarat ca banii sositi in cont (1,33 miliarde) vor fi folositi pentru reabilitarea caminului cultural din Adalin, la drumurile comunale, la reparatii la scoala din Dragu si pentru modernizarea retelei de iluminat public.

In Rus, aceeasi poveste. Primarul Ioan Cozma ne-a declarat ca se vor continua lucrarile de modernizare si reabilitare a primariei, proiect demarat in parteneriat cu Consiliul Judetean si ca se are in vedere si modernizarea retelei de iluminat public, in sensul schimbarii becurilor care consuma prea mult si a instalarii unor temporizatoare. De asemenea, se va lucra si pe drumurile comunale, la pietruiri, avand in vedere faptul ca acest gen de lucrari sunt garantate doar un an de zile.

Ar mai ramane de mentionat faptul ca gestul marinimos al Guvernului, de suplimentare a unor bugete locale, s-a extins doar spre autoritatile locale din Salaj care au in frunte primari PNL.

Leave a Comment