Pregatiri pentru alegerile parlamentare

Pregatiri pentru alegerile parlamentare

Prefectul judetului Salaj, Andrei Barbu Todea, a participat la videoconferinta organizata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) avand ca tema organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2008. In deschiderea videoconferintei, secretarul de stat Victor Paul Dobre a facut o prezentare a situatiei existente la nivelul tuturor judetelor privind realizarea masurilor cuprinse in Programul calendaristic pentru realizarea activitatilor referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare din anul 2008, pana la aceasta data. De asemenea, a subliniat care sunt principalele masuri care trebuie adoptate in perioada imediat urmatoare, astfel incat sa fie asigurate conditiile optime organizarii si desfasurarii procesului electoral care se va desfasura in data de 30 noiembrie 2008. Dintre acestea amintim: evaluarea necesarului de mijloace de comunicare pentru sectiile de votare, asigurarea grupurilor electrogene pentru birourile electorale judetene, intocmirea listelor cu juristi din cadrul carora vor fi desemnati presedintii si loctiitorii acestora la sectiile de votare, comunicarea listelor electorale permanente catre primari, organizarea – in perioada imediat urmatoare – a unei instruiri cu primarii privind organizarea si desfasurarea alegerilor si altele.

La nivelul judetului Salaj, pentru alegerile parlamentare din anul 2008 s-a stabilit ca va functiona Circumscriptia Electorala nr. 33 Salaj si 297 de sectii de votare. Au fost delimitate 4 colegii pentru alegerea deputatilor si 2 colegii pentru alegerea senatorilor. Conform datelor furnizate de Biroul judetean pentru administrarea bazelor de date privind evidenta persoanelor, numarul alegatorilor este de 202.976, urmand ca, pana in data de 16 octombrie, sa fie definitivate listele electorale si transmise catre primari. Tot in perioada imediat urmatoare, prin dispozitia primarilor, se vor stabili locurile de afisaj in toate unitatile administrativ-teritoriale din judet si va fi definitivata lista cu propunerile privind persoanele din randul carora vor fi desemnati presedintii si loctiitorii acestora la sectiile de votare.

Alaturi de prefectul Andrei Todea, la videoconferinta organizata de MIRA au mai participat subprefectii judetului Salaj, presedintele BEJ Salaj, directorul Directiei de Statistica, reprezentanti ai Birorului judetean pentru administrarea bazelor de date privind evidenta persoanelor, reprezentanti ai Autoritatii Electorale Permanente – Biroul Teritorial Cluj, precum si specialisti din cadrul Institutiei Prefectului angrenati in organizarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat.

Leave a Comment