Pompieristic , deloc udemeristic

 Pompieristic , deloc udemeristicTratand o serie de chestiuni privind politica interna, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, a declarat ca problema privind imprumutul de la FMI a fost abordata intr-un stil pompieristic, fara transparenta. Nu stim daca acest imprumut este necesar pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Mai mult, actualul guvern nu a reusit sa prezinte romanilor un plan anti-criza, chiar daca au trecut deja trei luni de la schimbarea Executivului. Tocmai pentru ca nu avem inca acest plan, nu suntem convinsi ca ar fi nevoie de un imprumut de la FMI, a spus Seres Denes. Acesta s-a aratat surprins de faptul ca, in campania electorala, partidele aflate la guvernare au facut o multitudine de promisiuni, de pe urma carora au si castigat alegerile, iar acum au uitat tot ce au promis. Mai mult de atat, Guvernul Boc a adus sindicatele in situatia in care acestea trebuie sa lupte pentru putinul pe care il mai au, daramiteri sa mai ceara si cresteri salariale, sustine deputatul.

Un alt subiect abordat de presedintele UDMR Salaj a fost cel legat de anuntatele schimbari de directori din deconcentrate. Printre primele preocupari ale Guvernului se numara cea legata de schimbarea directorilor din institutiile deconcentrate. Or, legislatia in vigoare spune ca acesti conducatori sunt functionari publici si, astfel, se supun acestei legi. Neavand instrumentul legal la dispozitie, Guvernul Boc vrea sa schimbe legislatia, astfel incat cei care conduc deconcentratele sa fie numiti politic. Acest lucru ar fi unul extrem de daunator pentru societate. Sa faci aceste schimbari intr-o perioada de criza, dupa ce institutiile respective au fost stabilizate, mi se pare o mare murdarie, a mai adaugat Seres Denes.

Cat priveste alegerile europarlamentare, liderul UDMR Salaj face cunoscut ca maghiarii trebuie sa mearga, impreuna, in aceeasi directie. Tocmai de aceea, am ajuns la un acord cu Tokes Laszlo, care va candida in fruntea listei UDMR la alegerile europarlamentare din acest an, a conchis deputatul Seres Denes.

Leave a Comment