PLD-ul lui Gheorghe Stanciu a fuzionat cu PNL-ul lui Catalin Micula

PLD-ul lui Gheorghe Stanciu a fuzionat cu PNL-ul lui Catalin Micula

In prezenta a peste 350 de persoane, sambata, in sala de sedinte a Consiliului Judetean, PNL si PLD Salaj au anuntat oficial ca cele doua organizatii au fuzionat prin absorbtie. Oficializarea evenimentului a fost facuta de presedintii celor doua organizatii politice judetene, deputatul Catalin Micula – presedintele PNL si, respectiv, Gheorghe Stanciu – liderul PLD, in prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, vicepresedintele PNL, Bogdan Olteanu si fostului consilier al prim ministrului Calin Popescu Tariceanu, actual deputat de Bucuresti, Mirel Talos. Azi s-a parafat fuziunea dintre PNL si intregul PLD. Este, daca vreti, primul pas politic de anvergura, facut in judetul nostru, spre ceea ce ne dorim noi, si anume castigarea alegerilor locale si parlamentare in Salaj, a anuntat Catalin Micula. De fapt, intregul PLD, amintit de liderul liberalilor salajeni, nu este altceva decat majoritatea membrilor de partid condusi de Gherghe Stanciu. In acest context, este bine de mentionat ca fuziunea celor doua partide lasa Biroul Permanent Judetean al PD-L Salaj fara patru membri, care au trecut de sub conducerea lui Viorel Stanca, incepand de sambata, in tabara liberala. Nu sunt de acord cu fuziunile facute la <>, a facut cunoscut Gheroghe Stanciu, referindu-se la argumentul potrivit caruia a refuzat sa faca parte din structurile PD-L Salaj. Am fost convinsi de buna intelegere pe care o avem cu PNL sa facem aceasta fuziune. Nu ne-au interesat functiile, ci am dorit ca acolo unde mergem sa facem parte dintr-o echipa unita, si nu una dezbinata. Cred ca fuziunea cu PNL este cea mai buna alegere, atata timp cat PD este unul dintre partidele distrugatoare a actualei clase politice, a mai adaugat liderul PLD, care, incepand de sambata, detine functia de vicepresedinte al PNL Salaj.

Am aratat ca nu facem si desfacem aliante facute la centru si care umplu o singura hartie. Noi, liberalii, suntem cei care am reusit sa facem o fuziune reala pe plan local. Pentru PNL, fuziunea cu PLD este deosebit de importanta. Impreuna cu noii nostri colegi, vom aduce un plus de valoare in ceea ce priveste aportul uman al partidului la viitoarele alegeri.

La randul sau, vicepresedintele PNL, Bogdan Olteanu, a declarat ca fuziunea PNL cu PLD Salaj este un act de curaj politic: Este o actiune de mare curaj sa indraznesti sa deschizi usile partidului pentru a primi si alte persoane. Nu cred ca doar in Salaj trebuie sa se intample acest lucru. Sunt de parere ca fiecare filiala a PNL din tara ar trebui sa dea dovada de fermitate in actiuni si convingeri.

In fine, referindu-se la alegerile pentru Primaria Zalau, Catalin Micula a tinunt sa precizeze ca persoana care va candida pentru fotoliul de primar al municipiului nu va fi una dictata de alt partid: Candidatul PNL pentru functia de primar al Zalaului nu va fi desemnat atunci cand doresc alti oameni, din alte partide. Desigur, actualul viceprimar, Dorel Labo, este un posibil candidat eligibil al PNL, insa nu este singura solutie pe care o avem, a marturisit presedintele PNL Salaj, adaugand, de altfel, ca toti liberalii care vor candida la alegerile locale o vor face doar pe baza performantelor obtinute pe plan politic, profesional si social.

Leave a Comment