Pesedistii salajeni se pregatesc de proteste

Pesedistii salajeni se pregatesc de proteste

PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale in fiecare organizatie judeteana, scopul fiind acela de a demonstra forta filialelor si de a sublinia legatura directa a mesajului PSD cu semnificatia zilei de 1 Mai, se arata intr-un document discutat, miercuri, de Comitetului Executiv National (CExN) al PSD. Potrivit acestui document, aflat in mapa cu documente care vor intra in dezbaterea CExN a PSD, reunit miercuri, in contextul protestelor sociale si al accentuarii problemelor economice, PSD are obligatia de a arata ca trateaza cu deosebita importanta aceasta zi, fiind un prim pas spre afirmarea fiecarei organizatii, la nivel local, in perspectiva viitoarelor batalii politice.

In acelasi document se arata ca principalul partener al PSD va fi miscarea sindicala, urmand ca, impreuna cu sindicatele, PSD sa marcheze 1 Mai prin mitinguri si mesaje politce. Elementul central al zilei este legat de semnificatia initiala a sarbatorii, respectiv marcarea castigarii dreptului la munca (ziua de munca de opt ore). Aceasta inseamna renuntarea la atitudinea festivista in favoarea celei grave, alaturi de concentrarea resurselor umane si materiale ale partidului catre organizarea de astfel de evenimente, se arata in documentul citat.

In acelasi document se arata ca mesajul central de 1 Mai va fi PSD lupta pentru dreptul romanilor la munca, impotriva somajului si impotriva Guvenului care transfera costurile crizei pe umerii oamenilor simpli.

In documentul supus atentiei CExN se precizeaza ca, pana sambata, din fiecare organizatie judeteana vor fi transmise la Bucuresti, catre secretarul general Liviu Dragnea, datele de contact ale celor responsabili sa se ocupe cu organizarea acestor evenimente locale. De asemenea, filialele locale ale PSD trebuie ca, pana pe 20 aprilie, sa realizeze un calendar comun de actiuni de protest impreuna cu structurile sindicale judetene si sa transmita aceste informatii la Cabinetul presedintelui PSD, Victor Ponta.

Documentul prevede ca se va asigura, totodata, logistica necesara acestor evenimente, in acord cu Secretariatul general al partidului, fiind nevoie de oameni care sa realizeze filmarea si fotografierea evenimentelor in conditii bune, de amenajarea scenelor, de statii de amplificare, de steaguri si bannere, pe baza modelelor primite de la centru, urmand a se tipari si materiale de promovare care vor fi realizate conceptual la centru si trimise, ca macheta, fiecarei filiale. Astfel, potrivit documentului mentionat, in ziua de 1 Mai fiecare organizatie judeteana a PSD va organiza o conferinta de presa a liderilor judeteni, impreuna cu liderii sindicali de la nivel local, pentru care se va primi de la centru un punctaj detaliat cu mesaje, in special de solidarizare. De asemenea, fiecare organizatie va face un miting de 1 Mai, intr-o piata centrala din oras, insotit sau nu de un mars de protest in fata prefecturilor, unde se va aborda o atitudine serioasa, grava, dinamica, marcata de importanta evenimentului si de importanta sociala grava a situatiei.

In documentul citat se arata ca se vor organiza scene de unde sa se transmita aceste mesaje, care vor fi acompaniate sonor de imnul PSD, Hora Unirii. Totodata, fiecare organizatie va trebuie sa tipareasca si sa raspandeasca un fluturas realizat la centru, care va fi trasmis in teritoriu pana cel tarziu la 26 aprilie.

In document se precizeaza ca fiecare organizatie trebuie sa isi branduiasca propriile evenimente conform indicatiilor primite de la centru, aceste elemente urmand a fi primite de la centru si stabilite de comun acord cu structurile sindicale cu care se va colabora. Totodata, documentul prevede ca de 1 si 2 Mai sa se asigure participarea la cat mai multe emisiuni locale a liderilor politici importanti din fiecare judet.

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea pentru toate filialele de a filma si fotografia evenimentul organizat si de a transmite, in maxim doua ore de la terminarea acestuia, imagini si fotografii la centru, pentru a fi procesate.

In zilele urmatoare, PSD Salaj va pregati un program de actiuni, pe care urmeaza sa le desfasuram in 1 Mai, cu sau fara sindicatele din judet, ne-a declarat, ieri, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc. Acesta a adaugat ca, in conditiile in care tot mai multi oameni isi pierd locul de munca, si asta ca urmare a guvernarii proaste, social-democratii sunt de parere ca ziua de 1 Mai 2010 nu este una de sarbatoare, ci dimpotriva, o zi trista pentru majoritatea romanilor.

Leave a Comment