Pesedistii salajeni au pus umarul la reinscaunarea lui Geoana

Pesedistii salajeni au pus umarul la reinscaunarea lui GeoanaCongresul Extraordinar al PSD, care a avut loc duminica, la Bucuresti, a marcat, printre altele, reinscaunarea lui Mircea Geoana in fruntea PSD pana in 2010. In acest fel, Geoana ramane presedintele partidului pentru cel putin cinci ani si jumatate de acum inainte. Insa, se pare ca cea mai importanta achizitie a pesedistilor este readucerea lui Ion Iliescu in structura de conducere a partidului, plansandu-l pe acesta in functia de presedinte de onoare al PSD. Cu toate ca functia pe care a primit-o este una onorifica, Iliescu a promis de la tribuna Congresului ca va fi un membru activ. Mai mult, tandemul Geoana-Iliescu promite sa faca din PSD un partid de stanga modern si flexibil, desi la Congresul trecut social-democratii s-au lepadat de fostul presedinte ca de o haina veche, invocand tocmai faptul ca partidul nu se poate moderniza cu un fost activist comunist in frunte. Astfel, duminica, Ion Iliescu a tras semnalul de alarma, spunand ca refuza categoric pozitia de figura expusa in vitrina, cerandu-si tardiv scuze ca nu a reusit sa scoata la suprafata fenomenul coruptiei, existent la nivelul unor demnitari ai guvernarii PSD.

Pe de alta parte, noutatile din tabara PSD scot in relief un adevar dureros pentru Miron Mitrea care, incepand de duminica, nu mai este secretar general al PSD. Acesta a fost nevoit sa ingenuncheze in fata lui Titus Corlatean, la o diferenta de doar 40 de voturi.

Recent intors de la Bucuresti, presedintele social-democratilor salajeni, Tiberiu Marc, face cunoscut faptul ca cele trei obiective urmarite de lucrarile Congresului Extraordinar al PSD au fost atinse. Primul obiectiv a fost sa alegem o echipa competitiva, care sa se angajeze in lupta pentru castigarea viitoarelor alegeri, astfel incat partidul sa ajunga din nou la guvernare. Apoi, prin Congresul PSD, am urmarit sa lansam, oficial, oferta politica a partidului, concretizata prin Programul Romania Sociala. Si, nu in ultimul rand, s-a reusit aducerea unor modificari la Statutul PSD, adaptandu-l atat la solicitarile care au fost identificate ca urmare a referendumului intern, cat si prin propunerile facute de organizatiile judetene ale partidului, declara Marc. Mai mult, presedintele PSD Salaj isi exprima speranta ca echipa aleasa la Congres sa fie capabila sa relanseze partidul: A fost desemnata o echipa de conducere care sper sa aiba capacitatea de a relansa PSD. Totusi, este foarte important faptul ca social-democratii au dovedit, contrar unor opinii distructive, ca sunt capabili de o reforma in PSD.

Pe de alta parte, in opinia lui Tiberiu Marc, marele invins al Congresului este Miron Mitrea, care a fost nevoit sa cedeze scaunul de secretar general al PSD. Cu toate ca Titus Corlatean este tanar, stim ca este harnic si sunt convins ca va invata repede…, isi exprima speranta liderul pesedistilor salajeni. Ca o ultima apreciere la adresa Congresului, Tiberiu Marc considera ca a participat la o competitie pentru toate posturile de conducere ale partidului, ceea ce este un bun exemplu de modernizare a PSD.

Din numarul pesedistilor salajeni delegati la Congres, 7 au fost alesi in Consiliul National al partidului. Cele mai importante functii in acest for au fost obtinute de Gheorghe Pop, ales membru al Comisiei de Etica, si Gabriela Cota, care a obtinut un loc in cadrul Comisiei de Buget. Cat despre modul in care au votat membrii PSD Salaj, Tiberiu Marc precizeaza ca optiunile acestora au fost personale si, mai mult de atat, secrete. Insa, in urma discutiilor purtate de liderul pesedist cu membrii delegatiei, a ajuns la concluzia ca toti 13 social-democratii salajeni, participanti la Congres, i-au dat credit lui Mircea Geoana.

Leave a Comment