Pesediștii au dreptul să fie mândri că sunt români

Biroul Electoral Central a admis contestația formulată de Partidul Social Democrat, filiala Sălaj, împotriva deciziei Biroului Electoral Județean, care a obligat alianța electorală PSD-UNPR-PC să înlăture de pe teritoriul județului toate materialele de campanie electorală care conțin mesajele ”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa”.
BEJ Sălaj a hotărât, în 16 mai, că “sloganele folosite de alianța PSD-UNPR-PC inoculează ideea că doar cetățenii care vor exprima votul pentru candidații PSD se pot simți mândri că sunt români și doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană”. ”În mod subtil și la nivel subliminal prin adoptarea acestui tip de slogane electorale se speculează sentimentul de apartenenţă națională a alegătorilor în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetățenii care acordă voturile candidaților PSD se pot simți mândri că sunt români. Apreciem că folosirea acestor sintagme este similară cu folosirea drapelului național și a stemei Statului Român sau a Uniunii Europene în campania electorală”, se arată în decizia BEJ Sălaj.
Astfel, PSD poate să-și păstreze materialele de propagandă electorală care conțin mesajele ”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa”. În schimb, toate afișele care conțin acronimul USL trebuie înlăturate de către primarii localităților din județ, tot ca urmare a unei decizii a Biroului Electoral Central.

4 Thoughts to “Pesediștii au dreptul să fie mândri că sunt români”

  1. Anonim

    Ca sa fii Mandru ca esti Roman,trebuie sa fii patriot nu mincinos ca PSD-ul

  2. Anonim

    Consider ca mandria este determinata de realizari.Care sunt realizarile PSD-ULUI ?
    Sunteti foarte departe de cei care au dovedit ca sunt romani si care puteau sa sustina acest lucru.

  3. George

    PSD-l se poate mandri eventual cu securistii si comunistii talhari si ingamfati = gunoaie de paraziti pe umerii cetatenilor!

  4. Anonim

    PACAT CA NATIA ROMANA NUMAI DE ASTIA SCOATE IN FATA-PROBABIL ASTIA SUNTEM.
    INFORMATORI ,INVIDIOSI ,MINCINOSI SI HOTI DACA ASTIA NE REPREZINTA.

Leave a Comment