Peremistii cer schimbarea Codului Rutier si a lui Traian Basescu

Peremistii cer schimbarea Codului Rutier si a lui Traian Basescu

Presedintele PRM Salaj, senatorul Petru Stan, a facut cunoscut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca parlamentarii partidului au initiat o propunere legislativa de modificare a Legii 49/2006 (noul Cod Rutier) privind circulatia pe drumurile publice. Legea in sine este foarte buna, dar parca este prea dura pentru noi, este de parere Stan. El considera ca romanii nu sunt pregatiti sa aplice prevederile noului Cod Rutier, in timp ce starea drumurilor lasa de dorit: In primul rand, nu suntem pregatiti sa aplicam Legea. Apoi, drumurile sunt mizerabile, iar salariile noastre, din care trebui sa platim amenzile, sunt foarte mici. Acestea sunt considerentele pentru care parlamentarii peremisti, la care se raliaza si Petru Stan, vor sa faca demersuri pentru modificarea actualului Cod Rutier. Printre propunerile de imbunatatire a actului normativ, se numara suplimentarea punctelor de penalizare la care se suspenda carnetul de conducere de la 15 la 30, precum si scaderea valorii amenzii de la 10 la 5 la suta din salariul minim brut pe economie.

In alta ordine de idei, senatorul Petru Stan marturiseste ca a fost printre primii parlamentari care au semnat lista cu privire la demararea procedurii de demitere a presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care seful statului nu-i provoaca resentimente prea mari… Am semnat printre primii acea lista. Cu toate acestea, marturisesc ca Basescu nu ma prea deranjeaza in mod special, dar parca este prea mult balci la conducerea acestei tari. Atitudinea presedintelui instituie o permanenta stare de neliniste in randul populatiei, spune peremistul. Apoi, continuand sirul marturisirilor, Stan precizeaza ca nu si-ar dori ca Basescu sa fie suspendat din functie, ci mai degraba spera in caderea Guvernului. Insa, daca s-ar atinge ambele deziderate, cu atat mai bine: Eu, personal, nu as vrea ca presedintele sa fie suspendat, ci ca atitudinea sa sa fie corectata. Daca ar iesi in fata natiunii si si-ar cere scuze public, multi dintre noi am fi renuntat la semnaturile alea… Practic, mai degraba, as vrea sa cada Guvernul Tariceanu, decat Basescu. Dar, daca s-ar putea, mai bine ar cadea amandoi, se hotaraste sa declare in cele din urma presedintele PRM Salaj.

Printre demiteri de presedinti si Guverne, insiropate cu ajustari legislative la noul Cod Rutier, senatorul Petru Stan isi aminteste ca, de curand, randul peremistilor salajeni s-a mai ingrosat cu doi membri dezertori din structurile judetene ale PSD. Vreau sa va informez ca avem doi noi membri de partid, veniti de la PSD. Este vorba de Ioan Leitan si Liviu Terec. Din cate stiti, cei doi au fost membri marcanti ai PSD, asa ca i-am inclus rapid in echipa noastra, fiecare dintre cei doi primind deja sarcini precise… Ulterior, vor fi cooptati in Biroul Executiv Judetean al partidului, a conchis liderul peremist.

Leave a Comment