PDL si-a anuntat candidatii la primariile Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei

PDL si-a anuntat candidatii la primariile Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu SilvanieiPresedintele PDL Salaj, Viorel Stanca, a facut cunoscut faptul ca, in cadrul sedintei Colegiului Director a partidului, care a avut loc luni, s-a luat decizia demararii campaniei electorale, luandu-se in calcul Legea votului uninominal. Considerand ca Legea votului uninominal se va aplica asa cum a fost votata in Parlament, iar cererile PRM si PC de invalidare a propunerii ca si presedintii de consilii judetene sa fie votati prin uninominal va fi respinsa de Curtea Constitutionala, din iunie, vom demara pregatirea campaniei electorale, a spus liderul PDL Salaj, ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Tinta PDL Salaj – 22 de primarii

Viorel Stanca a aratat ca, in conditiile in care presedintii de consilii judetene vor fi alesi prin vot uninominal, PDL il va desemna pe Mircea Ghiurco sa candideze la functia de presedinte al Consiliului Judetean Salaj.

Tinta PDL la nivel national si local este, desigur, castigarea alegerilor locale, obiectiv pe care il vom atinge daca partidul va castiga cele mai multe consilii judetene. La nivelul judetului Salaj, PDL si-a fixat ca obiectiv castigarea a cel putin 22 de primarii. De asemenea, in perioada de precampanie, PDL Salaj va finaliza numirea candidatilor pe comune, pana a data de 20 martie, a mai facut cunoscut Viorel Stanca.

In alta ordine de idei, presedintele PDL Salaj a prezentat candidatii partidului la primariile Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei. Astfel, in cursa pentru castigarea fotoliului de primar al orasului Simleu Silvaniei, va intra actualul edil, Septimiu Turcas. La Jibou, asa cum faceam cunoscut in urma cu o saptamana, din partea PDL va candida pentru obtinerea functiei de primar Vasile Anton. In acelasi context, la Cehu Silvaniei, candidatul agreat de democrati-liberali pentru Primarie este actualul edil al orasului, Vasile Cuceu.

Intentionam ca aceasta campanie sa reprezinte ceva nou, sa fie cat mai explicita, astfel incat cetatenii sa perceapa cu usurinta intentiile PDL. De asemenea, campania noastra va fi una lipsita de violenta, fara atacuri la persoana. Insa, daca va fi cazul, vom reactiona cel putin pe masura atacului, a adaugat Viorel Stanca.

Stanca vrea sa divorteze, legal, de Capilnasiu

Cum era de asteptat, Viorel Stanca nu a uitat de subiectul sau preferat, in speta candidatura lui Radu Capilnasiu la Primaria Zalau, cu sustinerea PNL. Referitor la situatia ambigua pe care Radu Capilnasiu o are in prezent, fiind candidat al PNL si membru al PDL, sunt nevoit sa explic motivul pentru care actualul primar de Zalau nu este de acord sa completeze adeziunea la liberali. Este clar ca nu face acest lucru, pentru ca asta ar insemna o demisie din PDL, ceea ce automat ar atrage – conform Legii 215 – pierderea mandatului de primar. Astfel, Radu Capilnasiu intentioneaza sa intre in PNL, cu acte in regula, cu cateva zile inainte de depunerea documentelor la Biroul Electoral, sustine presedintele PDL Salaj. In opinia sa, solutia ca Radu Capilnasiu sa ramana primar, dar sa intre si in PNL, este ca acesta sa fie exclus din PDL, lucru pe care liderii democrat-liberali promit sa il faca in cel mai scurt timp. Prin acest lucru, vom face un ultim gest de marinimie fata de Radu Capilnasiu, lasandu-l liber de orice obligatii fata de partidul nostru, a mai spus Viorel Stanca.

Referindu-se la unele afirmatii facute de presedintele PNL Salaj, Catalin Micula, Viorel Stanca a afirmat ca, prin decizia de sustinere a lui Radu Capilnasiu pentru a candida la Primaria Zalau, liderul liberal a aratat ca organizatia judeteana a partidului sau este una slaba, incapabila sa-si scoata propriul candidat. Mai mult de atat, democrat-liberalul ii multumeste omologului sau liberal pentru decizia luata in cazul lui Radu Capilnasiu, in contextul in care este sigur ca aceasta actiune va duce la distrugerea PNL. Primul mare semnal ca acest lucru se va intampla va fi dat in jurul datei de 21 aprilie, plus sau minus doua zile (n.r. – data limita de depunere a listelor cu consilieri). Atunci, cei din PNL, isi vor afla multe despre figura cameleonica a candidatului lor, dar si ce se ascunde in spatele figurii sale carismatice, a incheiat Viorel Stanca.

Leave a Comment