PD Salaj – in ajutorul locatarilor blocului E24

PD Salaj - in ajutorul locatarilor blocului E24

Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau si Viorel Stanca, presedintele Partidului Democrat (PD) Salaj au acordat, in cursul zilei de ieri, un sprijin financiar familiilor afectate de explozia blocului E24. Fiecare familie sinistrata a primit 1.000 de lei, bani stransi din contributiile facute de membrii Organizatiei Municipale a PD si cei ai PD Salaj.

Organizatia Municipala a PD s-a gandit sa sprijine familiile afectate in urma exploziei blocului E24 cu suma de 1.000 de lei, banii fiind stransi de la membrii partidului. Vom continua sa venim in ajutorul dumneavoastra prin actiunile pe care Primaria le va desfasura pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care va confruntati, a spus Stanca.

In aceeasi ordine de idei, liderul PD Salaj a asigurat ajutorul neconditionat al partidului, afirmand ca regretam nespus ceea ce s-a intamplat si suntem alaturi de dumneavoastra. De aceea, ori de cate ori veti avea nevoie de sprijin, puteti apela la noi neconditionat. Speram ca aceasta tragedie nu se va repeta in municipiul Zalau si vom lua masurile necesare, impreuna cu Primaria si organele abilitate ca sa prevenim astfel de evenimente nefericite.

Radu Capilnasiu a spus ca sumele acordate fiecarei familii a fost impartite in mod egal, fara a face diferente. Am decis ca sumele sa fie impartite in mod egal tuturor locatarilor, fara sa facem vreo diferenta. Am avut nenumarate discutii vizavi de solicitarile noastre catre E.ON Gaz de a-si intretine retelele, dar, din pacate, nu avem prea multe posibilitati de actiune directa asupra lor, dar o vom face prin alte metode, precum adrese noi catre alte institutii abilitate in efectuarea de controale, a afirmat edilul Zalaului.

Peste 10.000 de lei au fost stransi de la cetateni

Reamintim ca in ajutorul familiilor sinistrate au mai venit Consiliul Local Zalau cu suma de 62.000 de lei, angajatii Primariei cu suma de 40.000 de lei, si chiar Politia Comunitara, cu suma de 20.000 de lei. Inclusiv reprezentantii E.ON Gaz au oferit sprijinul lor financiar familiilor sinistrate, fiecare primind cate 70.000 de lei.

Prin intermediul conturilor deschise de Primaria Municipiului Zalau pentru a veni in sprijinul celor 19 familii s-a strans pana in momentul de fata suma de 12.880 lei.

Conturile de DONATII sunt: RO74TREZ56121370201XXXXX cont lei la Trezorerie, beneficiar Primaria Municipiului Zalau, cod fiscal 4291786; RO16RNCB021402815006002 cont valuta (Euro) la BCR Zalau, beneficiar Primaria municipiului Zalau, cod fiscal 4291786.

Edilul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa ca in ajutorul locatarilor blocului afectat de deflagratie a venit si SC Comatex SRL Zalau, care a oferit cate un aragaz fiecarei familii.

Suntem profund miscati de urmarile tragicului accident din 14 septembrie, in urma caruia au decedat doua persoane si mai multe familii au ramas fara locuinte si bunuri materiale. Dupa asemenea tragedie consideram a fi solidari cu acesti oameni, nevoiti sa inceapa o noua viata este mai mult decat o datorie. Unul din cele mai dureroase lucruri in asemenea situatii este indiferenta celor din jur. Ca buni crestini, noi nu putem si nu vrem sa fim indiferenti. De aceea va facem cunoscuta decizia noastra de a dona fiecarei familii cate un aragaz nou, ca o modesta contributie la efortul acestor oameni de a reveni intr-un timp cat mai scurt la o viata normala, se arata in adresa inaintata de societatea Comatex SRL catre Primaria Municipiului Zalau.

Demolare cu incetinitorul

Referitor la inceperea lucrarilor de demolare a blocului afectat de deflagratie, edilul Zalaului a spus ca autorizatia necesara in acest caz este data pentru 60 de zile. Partea cea mai grea este dezafectarea acoperisului, deoarece blocul nu a fost initial proiectat cu sarpanta, acolo fiind o terasa, a declarat Radu Capilnasiu.

Pana in momentul de fata, doar doua familii au cerut sprijinul autoritatilor locale in ceea ce priveste acordarea unei locuinte provizorii. Potrivit primarului, una dintre familii a primit initial o locuinta in incinta internatului Grupului Scolar Voievod Gelu, ulterior fiind cazata la Pensiunea Zagor. Situatia celei de-a doua familii care a cerut sprijinul Primariei Zalau pentru acordarea unei locuinte va fi analizata in zilele urmatoare.

Legat de traficul din zona unde s-a produs deflagratia, acesta este momentan inchis, primarul Capilnasiu specificand ca va ramane in acest stadiu, deoarece exista pericolul de prabusire. Traficul in zona unde s-a intamplat tragedia ramane deocamdata inchis, deoarece exista pericolul de prabusire si nu dorim sa punem in pericol si alte vieti, a specificat edilul.

Leave a Comment