Partidul lui Laszlo Tokes, acuzat ca a falsificat semnaturile de adeziune

Partidul lui Laszlo Tokes, acuzat ca a falsificat semnaturile de adeziune

Reprezentantii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Erdelyi Magyar Neppart, cunoscut drept formatiunea politica a lui Laszlo Tokes, un fervent sustinator al autonomiei maghiarilor, sunt suspectati ca au depus la tribunal liste de adeziune cu semnaturi false.

In urma unei analize grafologice, realizata de specialisti la cererea unui cotidian central, s-a descoperit ca pe listele depuse la Tribunalul Bucuresti, care contineau 29.268 de semnaturi din 20 de judete (printre care se numara si Salajul), ar putea exista semnaturi falsificate. Expertii nu pot da un verdict exact, deocamdata, deoarece semnaturile care au facut obiectul expertizei au fost analizate pe baza unor copii ale originalelor. Analiza arata ca cele mai multe semnaturi se aseamana intre ele.

Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Salaj, Papp Lajos, reaminteste ca, in urma cu cativa ani, UDMR a acuzat PCM de aceleasi falsuri, insa, pana la urma, nu s-a putut dovedi nimic. Asa am patit si noi cand am vrut sa infiintam partidul. Atunci, UDMR ne-a acuzat de fals, spune Papp Lajos. Acesta este de parere ca majoritatea etnicilor maghiari nu accepta ideea infiintarii unui nou partid etnic: Nimeni nu vrea un nou partid care sa separe maghiarii. Mai ales ca, nu cu mult timp in urma, s-a aratat ca Tokes Laszlo a fost informator al Securitatii, iar acum se viseaza sef peste maghiarime. Asa ceva nu se va intampla niciodata.

In conditiile in care, pana la urma, PPMT va fi inregistrat, Papp Lajos sustine ca noua formatiune politica nu va reusi mai nimic pe scena politica. Etnicii maghiari au nevoie doar de un singur partid care sa-i reprezinte, si nu de trei formatiuni politice. Tocmai de aceea, PPMT nu va avea niciun viitor in Romania, a precizat liderul PCM Salaj.

Cererea de acordare a personalitatii juridice pentru PPMT, depusa in luna mai, a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti. Reprezentantii formatiunii au precizat ca vor face recurs si acuza imixtiuni politice.

Leave a Comment