Muresenii de la Spitalul Zalau baga dihonia in Alianta

Muresenii de la Spitalul Zalau baga dihonia in AliantaProcesul de validare al concursului pentru ocuparea functiilor de manager din spitalele publice se va definitiva in data de 15 decembrie 2006 – a hotarat Ministerul Sanatatii Publice, dupa ce a dat piept cu valul de contestatii care au urmat finalizarii notelor de la concursul care a avut loc recent. MSP mai spune ca termenul acesta a fost prelungit din cauza timpului redus necesar rezolvarii celor 90 de contestatii depuse de participanti. Pana in 15 decembrie, Comisia Centrala va analiza inca o data toate dosarele candidatilor, iar ordinele de numire vor fi date pe masura ce dosarele vor fi validate. Cam acestea ar fi ultimele noutati declansate de valul de contestatii care au urmat publicarii rezultatelor finale al concurentilor, dupa rezolvarea pe plan regional a contestatiilor. Dar la Zalau situatia este mult mai complicata…

Stanca zice ca-i manaria lui Penciuc

Cum era lesne de inteles, situatia existenta la Spitalul Judetean Zalau, respectiv lupta pentru obtinerea fotoliului de manager al institutiei amintite, are implicatii profund politice. Presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, unul dintre sustinatorii lui Ioan. I. Muresan (actualul director interimar), sustine ca problemele sunt in curtea PNL, insa nu neaga faptul ca democratii se implica in toata aceasta situatie: Problemele de la Spital apartin PNL. Cu toate acestea, PD a considerat necesar sa se implice in rezolvarea situatiei, sustinandu-l pe Ioan. I. Muresan. Am decis acest lucru ca urmare a faptului ca, din verificarile facute, am constatat ca directorul interimar, in perioada in care s-a aflat la conducerea Spitalului, a rezolvat multe dintre problemele stringente de acolo. Mai mult de atat, stim ca Ioan. I. Muresan are in curs de derulare alte cateva proiecte benefice acestei unitati spitalicesti. Ca persoana, am vazut, in nenumarate randuri, ca este deosebit de implicat, eforturile sale fiind apreciate de catre cei care fac parte din acest sistem.

Pe de alta parte, referindu-se la contracandidatul lui Ioan. I. Muresan, respectiv Ioan. F. Muresan, presedintele PD Salaj apreciaza ca cel din urma intentioneaza sa ajunga director la Spitalul Judetean doar din motive pecuniare: Din datele pe care le avem, putem spune ca Ioan. F. Muresan are un singur interes pentru a obtine postul respectiv, si anume acela de a avea un salariu cat mai mare, cu o pensie pe masura. Viorel Stanca aminteste si de trecutul lui Ioan. F. Muresan, considerand ca munca acestuia la conducerea Publiservului poate fi considerata ca fiind una similara cu cea a calatorului pe peronul garii. Ioan. F. Muresan a <> si la Publiserv, acolo fiind doar un simplu… pasager. In fine, liderul democrat isi incheie declaratia in stilu-i caracteristic, deschizand Cutia Pandorei: In spatele acestor manarii sta presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Salaj, Corin Penciuc, vicepresedintele PNL Salaj. El nu-l doreste pe Ioan. I. Muresan la conducerea Spitalului, deoarece are un ghimpe impotriva acestuia. Stiu ca nu s-au inteles pe marginea unor proiecte initiate de Ioan. I. Muresan. Insa, as recomanda PNL Salaj ca atunci cand sustine politic pe cineva, ca de exemplu pe Ioan. F. Muresan, sa aiba in vedere satisfacerea nevoilor comunitatii, si nu alte… interese.

Micula nu pune botu la provocari

Mai rezervat in atitudine, presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, ne spune ca a ajuns la concluzia potrivit careia, spre deosebire de ce s-a intamplat la concursurile pentru ocuparea funtiei de manager la alte spitale, in Salaj, cei doi candidati au fost foarte bine pregatiti. De aici si procentul mic care-i separa… Lupta stransa dintre cei doi a aratat ca, in cele din urma, comisia a acordat cu destul de mare greutate un castig de cauza lui Ioan. F. Muresan. Totusi, pana in momentul in care nu se epuizeaza toate caile de atac ale lui Ioan. I. Muresan, nu vom putea stii cu claritate cine va ocupa functia de manager la Spitalul Judetean Zalau, este de parere Micula. In continuare, presedintele PNL Salaj sustine ca nu exista vreun membru al conducerii partidului, care sa fi facut cel mai mic gest de sustinere a vreunuia dintre candidati – afirmatie contestata, totusi, de omologul sau democrat, Viorel Stanca. Mai mult, Micula tine sa sublinieze ca liberalii nu vor sa se implice in desemnarea viitorului manager al Spitalului, insa speram ca si in cazul in care rezultatele finale raman similare cu cele existente la ora actuala, prin desemnarea lui Ioan. F. Muresan in fotoliul de director, institutia amintita va beneficia de fonduri suficiente pentru a se rezolva problemele de acolo.

Ioan I. Muresan, cu constiinta impacata

Ioan I. Muresan, care va mai ramane in pozitia de interimat pana in data de 15 decembrie, ne-a declarat ca a depus o contestatie la Ministerul Sanatatii si, in acelasi timp, intentioneaza sa trimita un memoriu ministrului Sanatatii, in care va mentiona toate ofurile sale. Cand am acceptat, in februarie, postul de manager interimar al spitalului, postul nu l-a vrut nimeni, data fiind situatia complet blocata de aici. Pot spune ca mi-am asumat un gest sinucigas, iar acum, cand lucrurile tind sa mearga bine, se incearca indepartarea mea. Criteriile dupa care s-au desfasurat probele de la concurs au fost subiective si sunt chiar mirat de finalitatea rezultatelor, a spus Muresan.

Vizavi de luptele politice care se dau pentru ocuparea acestui post, Ioan I. Muresan ne-a spus ca nu vrea sa se lanseze in nici un fel de explicatii. Eu cred ca mi-am facut datoria, atat fata de spital, cat si la examenul la care am participat, a incheiat directorul.

Ioan F. Muresan s-a dat la fund

Pe tot parcursul demersurilor noastre de a incerca sa intelegem ce se intampla de fapt la Spitalul Judetean, Ioan F. Muresan a ramas mut fata de orice solicitare. Probabil mut de uimire, datorita faptului ca pana si lui i-a venit greu sa creada ca a luat nota de director de spital.

Leave a Comment