Mariajul dintre PSD, PNL şi PC Sălaj se lasă aşteptat

Mariajul dintre PSD, PNL şi PC Sălaj se lasă aşteptat

Chiar dacă la nivel central liderii PSD, PNL şi PC s-au grăbit să bată palma şi, totodată, să semneze un protocol de constituire a Uniunii Social Liberale (USL), Sălajul figurează printre ultimele judeţe în care liderii celor trei organizaţii de partid nu şi-au pus încă semnătura pe un astfel de document. Şi, după cum stau lucrurile, unii dintre ei nu se grăbesc să o facă foarte repede. Motivele care stau la baza acestei aşa-zise nepăsări sunt cu totul altele decât o prezumtivă relaţie încordată între cele trei partide. Dimpotrivă, cu excepţia PC Sălaj (despre care nu s-a mai auzit nimic de câţiva ani) relaţia dintre PNL, PSD şi, culmea ironiei, UDMR, pe plan local, este destul de sudată. Legătura dintre aceste organizaţii funcţionează destul de bine, încă de câţiva ani, şi se referă la sprijinirea reprezentanţilor partidelor amintite, acolo unde este cazul, în constituirea majorităţilor în consiliile locale şi Consiliul Judeţean. Însă, aceasta este cu totul altă poveste…

Preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, mărturiseşte că nu a semnat, încă, protocolul cu social-democraţii şi conservatorii sălăjeni, liderul liberal subliniind că acest lucru ar urma să se întâmple destul de curând. Pentru moment, am început demersurile pentru a semna acest protocol şi pe plan judeţean. Până atunci, însă, căutam împreună variantele cele mai bune pentru încheierea acestui act, a declarat Radu Căpîlnaşiu.

Şi liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, susţine că, în viitorul apropiat, social-democraţii sălăjeni vor semna protocolul de constituire al USL, însă până atunci mai sunt de clarificat unele probleme. Şi anume, liderul PSD Sălaj, face trimitere la clarificarea unor aspecte cu caracter local, ce vor trebui anexate la protocolul de bază.

Nu în cele din urmă, Sorin Cristea, preşedintele PC Sălaj, ne confirmă că protocolul cu PSD şi PNL este pe cale să fie semnat şi la nivelul judeţului nostru, eveniment care ar putea avea loc în una din zilele următoare.

Leave a Comment