Lucian Bode: „Toţi românii au fost furaţi la factura de energie electrică”

Deputatul Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj, şi Claudiu Bîrsan, preşedintele PDL Zalău, au susţinut vineri o conferinţă de presă la sediul partidului, eveniment în cadrul căruia parlamentarul a prezentat poziţia democrat-liberalilor cu privire la scandalul ANRE. În acest context, mai precis în cel al scandalului dublei facturări a certificatelor verzi către toţi consumatorii casnici, Lucian Bode a dat asigurări că, din poziţia de deputat, va face tot ce este posibil să demaşte hoţia celor de la ANRE şi ENEL, care au furat din buzunarul tuturor românilor. Deputatul sălăjean, împreună cu alţi 60 de parlamentari ai PDL, PMP şi PNL, a iniţiat o comisie de anchetă care să verifice modul în care au fost facturate consumul electric şi certificatele verzi începând din iulie 2012 până când au fost descoperite neregulile de către DNA. „Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins solicitarea noastră invocând că există deja o anchetă penală în acest sens şi că nu mai este nevoie de o comisie de anchetă”, spune Bode. „Deşi toţi liderii politici au salutat iniţiativa noastră, inclusiv Victor Ponta, ea nu a trecut de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Asta se întâmplă pentru că una spune premierul Ponta şi alta face deputatul Ponta”, conchide Bode.
Pe de altă parte, Lucian Bode vrea ca Guvernul României şi ANRE să facă cunoscut opiniei publice care operatori de furnizare a energiei electrice din România au facturat în 2012 de două ori contravaloarea certificatelor verzi către consumatori, care este valoarea acestora şi în ce interval de timp s-a produs această hoţie. Cea de-a doua solicitare către Guvernul României şi ANRE este următoarea: de ce ANRE nu a comunicat public nicio informaţie în momentul în care a descoperit furtul din buzunarul românilor şi pe ce bază a decis ANRE să eşaloneze prejudiciul descoperit? “Este vorba de sume colosale, de sute de milioane de euro”, susţine deputatul PDL.

Asigurări că fuziunea dintre PDL şi PNL va avea loc

În legătură cu fuziunea dintre PDL şi PNL, Lucian Bode a declarat ziariştilor că lucrurile evoluează la nivel naţional. ”Deja 60 la sută din Statutul noii formaţiuni care urmează să se înfiinţeze este finalizat. Sunt cuprinse, până acum, 180 de articole în Statut”, afirmă şeful pedeliştilor sălăjeni. ”Joi ne-am întâlnit cu PNL, câte un preşedinte şi câte cinci membri din fiecare partid. La întâlnire am stabilit modul de lucru, modul în care partidele noastre vor comunica şi am stabilit că toate deciziile pe care le vom lua în formula de 6/6 să fie rectificate de delegaţiile permanente din cele două partide”, a mai spus Bode. Din 2016 ne propunem să conducem Zalăul împreună, cu un reprezentant din noul partid la conducerea Primăriei şi cu majoritate în Consiliul local” a spus, în încheierea întâlnirii cu presa, Lucian Bode.

Iulia Labo

4 Thoughts to “Lucian Bode: „Toţi românii au fost furaţi la factura de energie electrică””

  1. fulger

    PLACINTA NECOAPTA NU ESTI IN STARE SA FACI NIMIC CONCRET NUMAI SA CRITICI, CE AI FACUT CIND ERAI MINISTRU SI DEPUTAT LA PUTERE ABSOLUT NIMIC , ESTI PARLAMENTAR PRIN RESDISTRIBUIRE LA NOROC CHIOR, MAI BINE AI GINDII CEVA BUN PENTRU NOI SAU CEL PUTIN PENTRU CEI CE TE AU TRIMIS ACOLO, CU DENIGRAREA NU FACI NIMIC UN OM OM SE RESPECTA NU DA CU BATA, STAI PE GANDURI………….

  2. Anonim

    PSD-istilor sunteti foarte slabi, dupa ce ca ai mentineti si sustineti direct si indirect prin PC pe toti directorii PDL din electrica mai vin astia si va fac si hoti . Continuati tot asa si o sa vedeti unde o sa ajungeti.

  3. xal

    cred ca cei doi care au ‘reactionat’ mai sus ar trebui sa se mai cultive..sa se informeze..si sa ajunga la concluzia ca omul asta ne vrea binele noua ..oamenilor..nu voua..psd-istilor!

  4. Anonim

    Assssta da cel mai bun depotat!,parca avea o porecla C…….l.Du-l acasa si culca-l in camera de oaspeti sau pune-l in rama.

Leave a Comment