Lucian Bode candidează la Congresul PDL

Lucian Bode candidează la Congresul PDLCu câteva zile înainte de Congresul care va desemna noua conducere a PDL, comisia pentru alegerile interne a validat lista candidaturilor la funcţiile de vârf din partid. În afara celor trei candidaturi la şefia PDL, (Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu), şapte democrat-liberali se vor înfrunta pentru unul dintre cele patru posturi de prim-vicepreşedinte: aripa Boc – Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Teodor Baconschi, aripa Blaga – Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc, plus candidatul la preşedinţie, Theodor Paleologu. De asemenea, 39 de candidaţi s-au înscris pentru unul din cele 15 posturi de vicepreşedinte. Printre aceştia se numără şase miniştri: Elena Udrea, Anca Boagiu , Traian Igaş, Theodor Baconschi, Daniel Funeriu şi Ion Ariton (Economie).

Funcţia de secretar general este dorită de către trei lideri ai PDL: preşedintele Organizaţiei Buzău, Cezar Preda, susţinător al lui Blaga, şeful filialei Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, semnatar al moţiunii lui Boc, şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu.

Pentru funcţia de secretar general adjunct pe regiunea de vest se luptă trei pedelişti, unul dintre aceştia fiind liderul PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode. Decizia de a candida pentru această funcţie vine la propunerea preşedintelui Emil Boc şi a echipei sale, ne-a declarat, ieri, Lucian Bode, care a adăugat că este perfect conştient de responsabilitatea pe care o va avea în condiţiile în care va fi ales în structura Biroului Permanent Naţional al PDL. Cred că experienţa pe care am acumulat-o în cei zece ani de când activez în PDL îmi va crea un atu în competiţia cu ceilalţi doi contracandidaţi pentru funcţia de secretar general adjunct pe regiunea de vest, a mai spus liderul PDL Sălaj.

Dacă Simion Iancu şi Alin Popoviciu, contracandidaţii lui Lucian Bode pentru funcţia amintită, şi-au exprimat deja decizia de a-l susţine pe Vasile Blaga la conducerea PDL, preşedintele democrat-liberalilor sălăjeni nu abdică de la ideea de merge pe cartea Emil Boc. Din discuţiile purtate cu ceilalţi colegi din PDL, care vor reprezenta organizaţia noastră la Congres, reiese că toţi cei 21 vom vota pentru continuitate, mai precis îl vom susţine pe Emil Boc şi pe cei din echipa sa pentru funcţiile de la vârful partidului. Însă, conform statutului, votul este secret, iar mandatul pe care-l dă Biroul Judeţean nu este unul imperativ, a încheiat Lucian Bode.

Leave a Comment