Liberalii, niste… tradatori!

Liberalii, niste... tradatori!

Incercarea PNL Salaj, prin purtatorul de cuvant Dorel Oros, de a explica pozitia actuala in actul de guvernare este jalnica, a afirmat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca. Acesta este de parere ca, printr-o astfel de atitudine, se incearca prostirea populatiei, cu scopul de a se acoperi adevaratele intentii ale PNL, si anume acelea de a guverna singuri, de a profita de fondurile europene, precum si de a-si proteja acolitii din cercurile de interese care au dosare penale. Tot ceea ce face PNL denota clar ca nu-l intereseaza politica pe termen lung, ci doar acest moment, cand se afla la guvernare si la <>, iar pe urma <>. Dand mana cu PSD, cu care se dovedeste ca a avut de mult relatii de culise, PNL duce la distrugerea Aliantei – visul de aur si nesperat al pesedistilor. Totusi, ce nu iau pesedistii si penelistii serios in calcul, este ca electoratul de acum nu este cel din 2000 sau 2004, el fiind mult mai evoluat si implicat in cunostintele politicii romanesti. Pe acest electorat nu il pot duce in eroare nici publicatiile ostile presedintelui Traian Basescu, nici televiziunile manipulate. Dovada stau rezultatele din sondaje, precum si atitudinea romanilor. Romanii nu au iubit niciodata tradarea si tradatorii, ori prin felul in care liderii PNL procedeaza azi, se inscriu in aceasta categorie, opineaza liderul PD Salaj.

Pe liberali, ii doare-n cot…

Pe de alta parte, sustine Viorel Stanca, in cazul in care PD va fi exclus de la guvernare, soarta PNL va fi mult mai crunta decat cea a PNTCD de dupa alegerile din 2000: Pe liberali ii intrereseaza sa-si traiasca acum momentul, durandu-i in cot de popor, de promisiunile electorale, de opiniile Uniunii Europene.

In fine, liderul PD Salaj sustine ca, din punctul sau de vedere, in maximum o luna, lucrurile se vor clarifica intr-un fel sau altul: PD stie sa lupte foarte bine in opozitie. Avem suficiente argumente sa demonstram ca toate aceste <> dauneaza poporului roman, in spatele masinatiunilor aflandu-se cercurile de interese, construite din furturi si coruptie, dublate de orgolii nemasurate. Sunt absolut convins ca, pana la urma, va veni si nota de plata, iar cei vinovati de perpetuarea si incurajarea coruptiei, de neglijarea intereselor poporului, vor plati si nu vor putea scapa de votul uninominal, de care actuala clasa politica este ingrozita.

Atac dur la Catalin Micula

Prezent si el la conferinta de presa, vicepresedintele PD Salaj, Mircea Ghiurco, a tinut sa declare ca decizia premierului de a amana alegerile europarlamentare este complet nejustificata, hotararea lui Calin Popescu Tariceanu fiind facuta la presiunea PSD si PC, care alaturi de PRM sunt noii parteneri ai PNL. Unul dintre motivele invocate de Tariceanu a fost ca adevaratele probleme legate de alegerile europarlamentare ar fi trecut pe locul secund si ca, de asemenea, oamenii ar fi mers la vot in necunostinta de cauza. La aceasta afirmatie putem spune ca presedintele Traian Basescu a anuntat in timp util ca renunta la referendumul pentru votul uninominal. Cat priveste celalalt referendum, si anume cel de suspendare a sefului statului, se stie ca aceasta actiune nu este declansata si sunt sanse infime ca, pana la 13 mai, sa se intample acest lucru. Se spune ca oamenii vor fi mai pregatiti in toamna in ceea ce priveste institutiile europene, legislatia europeana sau alte teme de campanie, pe care PNL le lanseaza in cel mai demagogic stil. Spun acest lucru, prin prisma faptului ca liberalii incepusera deja campania pentru 13 mai cu o scrisoare care continea acuze la adresa PD, un test pentru denigrarea presedintelui Traian Basescu, precum si un apel disperat pentru strangerea de semnaturi pentru lista de europarlamentari liberali. Scrisoarea a fost semnata de presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, mai face cunoscut vicepresedintele PD Salaj. Tot el sustine ca, intrand in posesia acelei epistole, a observat ca aceasta avea un continut care nu trata nici o tema majora pentru electorat: Am vazut, in schimb, minciuna, dezinformare, dispret fata de electorat, indiferent de formatiunea politica pe care acesta ar agrea-o.

Urmeaza… Tariceanu

Mircea Ghiurco il acuza de aceeasi atitudine de dispret si pe premierul Tariceanu, care a fost investit in functie de presedintele Basescu, si care, in aceste zile, ii trateaza pe colegii de Alianta si pe seful statului cu o totala lipsa de consideratie. Noi consideram ca avem aceeasi legitimitate in Guvern ca si PNL. Faptul ca liberalii flutura cu atata nonsalanta sintagma ca premierul nu trebuia sa se consulte cu Alianta, deoarece prerogativele sale ii permiteau sa ia decizia de amanare a alegerilor europarlamentare, creeaza controverse. Total eronat si tendentios spus… Premierul trebuie sa se consulte cu partenerii din Alianta, si chiar cu cei din Coalitie, tocmai pentru aceste probleme pentru care are prerogative, deoarece nu este seful unui Guvern monocolor, ca reprezentant al unui partid care a castigat alegerile generale. In ceea ce priveste acuzatia ca intre PD si PSD ar exista unele apropieri, se vede ca cea mai buna cale de aparare a PNL este atacul. Nu este un secret ca partidul nostru a incercat mereu sa fie tolerant si deschis la la dialog, acest lucru aplicandu-se chiar si partidelor din opozitie. Dar daca ne reamintim ca, intr-o declaratie recent facuta de Mircea Geoana, am fost acuzati ca suntem singurul partid care am notat pana si in Statut distantarea fata de PSD, precum si evitarea colaborarii cu acesta, cred ca lucrurile sunt extrem de clare si nu mai trebuie comentate, a mai spus in final Mircea Ghiurco.

Leave a Comment