La Cehu Silvaniei, UDMR blocheaza proiectele Consiliului Local

La Cehu Silvaniei, UDMR blocheaza proiectele Consiliului Local

Desi in sedinta de consiliu local desfasurata la Cehu Silvaniei la sfarsitul saptamanii anterioare au trecut de alesi 14 proiecte, doua puncte de pe ordinea de zi s-au impiedicat de votul consilierilor UDMR. Este vorba despre un proiect prin care se dorea asocierea orasului salajean cu Zona Codrului, mai exact cu fostul teritoriu al Raionului Cehu Silvaniei. Sustinatorii proiectului in cauza si-au argumentat parerea spunand ca o asemenea asociere ar promova mult mai bine Drumul Nordului si, implicit, zona in care se afla Cehu Silvaniei si comunele maramuresene cu care era propusa infratirea. In plus, s-ar pune bazele unor colaborari si pe alte domenii, precum cel social, aspect ce ar merita atentie dat fiind ca o mare parte din copiii inscrisi la scolile din Cehu Silvaniei provin din comunele maramuresene care se afla la granita dintre Salaj si Maramures.

De cealalta parte, consilierii UDMR au spus ca proiectul nu a putut fi analizat indeajuns de atent pentru a se putea exprima voturi, din cauza ca a fost inclus pe ordinea de zi mult prea tarziu. In schimb, au insistat asupra unei asocieri cu trei comune din Salaj care se afla in apropierea orasului, pe motiv ca populatia tuturor acestor comunitati ar avea mult mai mult de castigat in acest mod decat daca s-ar aproba asocierea cu maramuresenii. Comunele avute in vedere de UDMR sunt Salatig, Dobrin si Criseni.

Cel de-al doilea proiect blocat in timpul sedintei de saptamana trecuta privea darea in folosinta Scolii Ady Sandor a unei sali de sport. Daca cei care au fost de acord cu proiectul de hotarare si-au motivat decizia spunand ca este vorba de a pune la dispozitia elevilor, in noul an scolar, un spatiu propice desfasursrii orelor de educatie fizica si sport, alesii UDMR au avut alta parere. Mai exact, cei opt consilieri au cerut ca acest proiect de hotarare sa fie readus in discutie abia dupa ce Scoala Ady Sandor va fi impartita in doua unitati de invatamant mai mici, una romana, si una maghiara.

Cum opt voturi ajung pentru ca, intr-un consiliu local de marimea celui care este in Cehu Silvaniei, proiectele sa se impotmoleasca in mod nejustificat, doua puncte de pe ordinea de zi au ramas si luna trecuta in plop.

Leave a Comment