La Almaşu – al doilea tur de scrutin

La Almaşu - al doilea tur de scrutin

Pentru a treia oară în mai puţin de o lună cetăţenii cu drept de vot din comuna Almaşu s-au prezentat, ieri, din nou la urne pentru desemnarea ocupantului funcţiei de primar. În cursa electorală au rămas candidaţii formaţiunii liberale, Dănuţ Emil Ţuruca şi ai UDMR, Gal Mate Istvan.

Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele circumscripţiei electorale, Dana Corda, ieri, până la ora 14.00, au participat la vot 43,08 la sută din totalul locuitorilor aşteptaţi la urne, respectiv, 851 de persoane, din 1.975. Ponderea cea mai mare a alegătorilor s-a înregistrat în secţia de votare de la Almaşu – 310 persoane. La Jebucu şi-au exprimat opţiunile 180 de cetăţeni, la Mesteacăn-174, la Ţăud-79, la Petrinzel-56 şi la Stana-52. Faţă de primul tur de scrutin, care a avut loc duminica trecută, numărul participanţilor a fost mai mare, respectiv cu 3,88 la sută. Majoritatea cetăţenilor şi-au exercitat dreptul de vot între orele 13 şi 13.30 şi nu s-au înregistrat incidente legate de procesul electoral.

Primele alegeri din Almaşu, stabilite prin hotărâre de Guvern, au avut loc pe data de 13 februarie, dar acestea au fost anulate de instanţă la solicitarea organizaţiilor PDL şi PNL, care au contestat candidatura secretarului primăriei, Claudiu Bălan (susţinut de PSD), ca fiind incompatibilă cu statutul de funcţionar public. În urmă cu o săptămână, alegerile au fost reluate, dar pe listele electorale nu a mai fost inclus Claudiu Bălan. Cum niciunul dintre cei trei candidaţi rămaşi pe liste nu a reuşit să obţină 50 la sută plus unu din voturile valabil exprimate, ieri s-a organizat cel de-al doilea tur de scrutin. Lupta electorală a avut loc între candidaţii PNL şi UDMR deoarece numărul voturilor de valabil exprimate, duminica trecută, 27 februarie, a fost următorul: Dănuţ Emil Ţuruca (PNL) – 497, Gal Mate Istvan (UDMR) – 490, Alexandru Ovidiu Ghila (PDL) – 413.

Leave a Comment