Iuliu Nosa si Filonas Chis mai vor un mandat in Parlament

Iuliu Nosa si Filonas Chis mai vor un mandat in Parlament

Biroul Permanent National al PSD a decis, de curand, ca pana in 25 iulie sa se depuna toate intentiile de candidatura ale viitorilor social-democrati care vor intra in batalia pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna. Aceste candidaturi vor fi evaluate, mai intai, la nivel judetean si, apoi, la nivel central pe baza criteriilor statutare, dar si pe baza altor criterii care tin seama de specificitatea politica locala, ca de altfel si de compozitia grupului parlamentar al PSD+PC.

Liderii centrali ai PSD nu au stabilit, totusi, care vor fi criteriile clare de selectie. O parte dintre acestea constau intr-un CV din care sa rezulte capacitatea profesioanla a celui care doreste sa candideze, declaratia ca nu a facut politie politica, inclusiv declaratiile de avere si interese.

Potrivit prim-vicepresedintelui PSD Salaj, Iuliu Nosa, intentiile de candidatura pentru alegerile parlamentare, in cadrul organizatiei judetene a partidului, vor putea fi depuse doar pana in 23 iulie. Miercuri, in cadrul unei sedinte care a avut loc la sediul PSD Salaj, s-a luat decizia potrivit careia, pana in data de 23 iulie, ora 12, colegii care doresc sa candideze pentru un post de parlamentar sa isi depuna dosarul complet, a afirmat liderul social-democrat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa. In acelasi context, Iuliu Nosa marturiseste ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat de deputat, tinta sa fiind colegiul Jibou.

Si celalalt parlamentar social-democrat de Salaj, Filonas Chis, a precizat – in acelasi cadru – ca ar mai vrea sa obtina inca un mandat de patru ani in Camera Deputatilor, insa nu s-a decis deocamdata care va fi colegiul in care urmeaza sa candideze.

Leave a Comment