Ioan Mocan, exclus din PDL Şimleu Silvaniei

Ioan Mocan, exclus din PDL Şimleu Silvaniei

Acest partid funcţionează după reguli clare, bine ancorate în Statut, nu în funcţie de emoţiile cuiva, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, făcând trimitere la scandalul iscat între liderul PDL Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, şi colegul său de partid Ioan Mocan. Apoi, Lucian Bode a transmis că situaţia iscată nu se datorează faptului că Ioan Mocan l-ar fi votat pe Vasile Blaga la Convenţia PDL: Să ne intre bine în cap că situaţia nu se datorează faptului că, la Convenţie, Ioan Mocan l-ar fi votat pe Vasile Blaga, şi nu pe Emil Boc.

Prezent şi el la conferinţa de presă, purtătorul de cuvânt al PDL Sălaj, Claudiu Bârsan, a negat faptul că, în situaţia dată, ar fi vorba despre un conflict între organizaţiile din Cehu Silvaniei şi Şimleu Silvaniei: Ştim că nu este vorba despre un conflict între două organizaţii, ci despre un diferend între două persoane. Claudiu Bârsan a mai adăugat că astfel de dispute au loc frecvent şi în alte partide, însă ele nu fac deliciul presei. În cele din urmă, acest diferend poate fi mediat. Astfel că, la momentul oportun, vom face cunoscută decizia pe care o vom lua, a încheiat Claudiu Bârsan.

Primarul din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, preşedinte al organizaţiei PDL din acest oraş, a cerut marţi – printr-un comunicat de presă – excluderea din partid a colegului său Ioan Mocan. Ioan Mocan trebuie exclus din PDL! În calitate de preşedinte al Organizaţiei PDL Şimleu Silvaniei propun excluderea din partid a domnului Ioan Mocan. Propunerea privind excluderea domnului Ioan Mocan o adresez Biroului Permanent Judeţean al PDL Sălaj, forul care, potrivit Statutului PDL, este în măsură să declanşeze procedurile necesare în asemenea situaţii. Consider că domnul Ioan Mocan are, eufemistic vorbind, o atitudine ostilă faţă de PDL, faţă de conducerea partidului şi faţă de alţi membri din organizaţia judeţeană, iar în aceste condiţii colaborarea noastră a devenit imposibilă şi nu mai putem fi colegi în acelaşi partid!

Cred că prezenţa sa în rândurile democrat-liberalilor este nocivă pentru PDL Şimleu Silvaniei, fapt evidenţiat atât de activitatea sa în interiorul partidului, cât şi în afara acestuia. Vreau, cu această ocazie, să-mi asum greşeala de a-l fi acceptat în organizaţia noastră, greşeală pe care acum doresc să mi-o îndrept. Nu am pretenţia că deţin adevărul absolut sau că dreptatea este numai de partea mea, dar este un punct de vedere personal pe care mi-l asum şi-l susţin întru totul, se arată în comunicat.

Pentru a se lua o decizie cu privire la propunerea lui Septimiu Ţurcaş, sâmbătă a avut loc şedinţa Biroului Permanent Local (BPL) al PDL Şimleu Silvaniei, întâlnire la care Ioan Mocan nu a participat. Surse din interiorul PDL au făcut cunoscut că, la şedinţa amintită, membrii BPL au luat hotărârea de excludere a lui Ioan Mocan din PDL Şimleu Silvaniei, urmând ca decizia finală să fie luată de structurile superioare ale partidului.

Leave a Comment