Ioan Abrudan, politica si siguranta posturilor din invatamant

Ioan Abrudan, politica si siguranta posturilor din invatamant

Parlamentarii PDL, cu acordul Ministerului Educatiei, au rezolvat problema titularizarii cadrelor didactice de care vor beneficia circa 3.700 de invatatori si profesori din Salaj, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, vicepresedintele PDL Salaj, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan.

Acesta a adaugat ca, in timpul dezbaterilor cu privire la Legea Educatiei din Comisia de Invatamant, la propunerea parlamentarilor PDL, au fost adoptate o serie de amendamente menite sa rezolve mult discutata problema a titularizarii in sistemul national de invatamant.

Personalul didactic titular in sistemul de invatamant preuniversitar, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, isi pastreaza dreptul dobandit prin concursul national de titularizare. In conditiile intrarii in restrangere de activitate, cadrele didactice titulare in sistemul de invatamant preuniversitar beneficiaza de solutionarea acesteia prin: transfer consimtit intre unitatile de invatamant preuniversitar; repartizarea pe posturi vacante, coordonata de Inspectoratul Scolar Judetean, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, pana la data de 15 noiembrie a fiecarui an s.a.m.d.

Aceste amendamente respecta, in egala masura, nevoia de reformare a sistemului de invatamant din Romania si spiritul acestei legi, dar si eficientizarea resurselor umane existente in sistem, a mai afirmat inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Acesta a incheiat subliniind ca, din punctul sau de vedere, masurile amintite vor crea stabilitate in sistemul de invatamant, astfel incat cele 3.700 de cadre didactice din Salaj pot avea siguranta posturilor.

Leave a Comment