Comuna Meseşenii de Jos este condusă, de mai bine de şapte luni, de viceprimarul Seres Arpad, în urma deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-l condamna la şase luni de închisoare cu executare pe fostul primar Sandu Bercean, găsit vinovat de conflict de interese în formă continuată, conflict de interese şi fals intelectual. Cel puţin, până aici lucrurile sunt cât se poate de clare, nu însă şi ceea ce s-a întâmplat ulterior deciziei magistraţilor.
Pierzând procesul intentat de Agenţia Naţională de Integritate, fostul primar Sandu Bercean a fost obligat să cedeze fotoliul de edil al Primăriei Meseşenii de Jos viceprimarului în funcţie, Seres Arpad. Acesta, potrivit legii, ar fi trebuit să deţină rolul de primar pentru doar 90 de zile de la data preluării noilor atribuţii. Potrivit Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, pe baza comunicării oficiale transmise de către instanţă şi a unui referat semnat de către secretarul din Meseşenii de Jos, prefectul Ionel Ciunt a emis, la finele lunii aprilie, un ordin de constatare a încetării de drept a mandatului de primar. Astfel că, potrivit aceleiaşi Legi, în termen de 90 de zile de la emiterea respectivului ordin, Guvernul ar fi trebuit să organizeze alegeri parţiale în Meseşenii de Jos. Ceea ce, practic, nu s-a întâmplat.
Secretarul comunei Meseşenii de Jos, Floare Pop, ne confirmă că nici la această dată nu există vreo decizie a Guvernului privind organizarea de alegeri în comună, chiar dacă au trecut deja şapte luni de la sentinţa definitivă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel că deciziile din Primărie sunt luate în continuare de viceprimarul Seres. „Ce putem face noi?”, se întreabă retoric Floare Pop, care a ţinut să sublinieze că decizia privind organizarea de alegeri aparţine „celor de sus”, adică instituţiilor superioare. Una dintre ele este, desigur, Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, care prin vocea prefectului Ionel Ciunt ne asigură, la rândul său, că s-au depus toate eforturile pentru ca Primăria din Meseşenii de Jos să aibă, la această dată, primar. „Pentru organizarea de alegeri în acea comună este nevoie de o Hotărâre de Guvern. Noi, pe plan local, ne-am făcut datoria şi am prezentat situaţia reprezentanţilor Guvernului, urmând ca aceştia să ia o hotărâre în acest sens”, ne spune Ionel Ciunt. Desigur, suntem şi noi de acord cu ceea ce spune prefectul, însă Guvernul pare că a amuţit ori, mai sigur, a fost preocupat de cu totul alte probleme decât cele prevăzute de lege, atâta timp cât acea hotărâre ar fi trebuit să o ia în urmă cu mai bine de patru luni. Poate, până la alegerile locale din 2016, actualul Guvern va lua o decizie în acest sens, asta dacă nu cumva, până atunci, vom vorbi de un alt Executiv, care va deveni ceva mai atent la respectarea termenelor legale. Până atunci, însă, viceprimarul comunei Meseşenii de Jos, Seres Arpad, rămâne pionul principal din Primărie, şi asta chiar dacă actele semnate de el, în ultimele patru luni şi, după toate probabilităţile, deciziile pe care le va lua pentru o bună bucată de vreme de acum înainte, sunt puse sub semnul întrebării. Păi dacă tot e să semnăm, de ce n-am semna „ca primarul”?
mare branza.
se trag sforile sa se gasescaportita sa intre inapoi hotu la ciolan .ca doar no facut facultate dgeaba.acuma stie sa se fereasca si de unde se pot jegmani prosti.
Știe cum sa fure ca nu degeaba a fost secretar PCR pe timpul lui ceașcă la IAIFO zalau
comentariile sunt rautacioase d-l Berceanu a facut multe pentru meseseni
CE INDOLENTA? ASTA E ABUZ IN SERVICIU CLAR. ERA OBLIGATORIE ORGANIZAREA DE ALEGERI IN 90 DE ZILE. ALO D.G.A. IAR DOARME PE BANII NOSTRI.
Mai bine lar trimite pe Valer Crisan oricum a mai candidat si acum poate!!!!
si ce daca o comuna plina de rahat si rahati n-are primar. inainte avea, si ? a avut un hot…acuma nu mai are primar si ce daca? speram ca si coruptii de senator pop psd, si capalnasiu sa ajunca acolo unde le este locul ! adica la puscarie !