Inchisoare cu suspendare pentru medicul din Hida care a luat mita

Inchisoare cu suspendare pentru medicul din Hida care a luat mitaPrimul dosar in care un medic din Salaj a fost judecat pentru luare de mita a fost solutionat, zilele trecute, de Tribunalul Salaj. Astfel, medicul de familie Czirjek Emoke, din comuna Hida, a primit patru luni de inchisoare, dar instanta a decis suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Asadar, o sentinta blanda pentru un cadru medical care i-a taxat ilegal pe cei care aveau nevoie de serviciile lui.

Tribunalul Salaj l-a condamnat pe medicul de familie Czirjek Emoke, din comuna Hida, la patru luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, insa a dispus, in acelasi timp, suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o perioada de doi ani si patru luni, care constituie termen de incercare.

Potrivit sentintei emise de Tribunalul Salaj in acest caz, daca Czirjek Emoke va fi gasita vinovata de comiterea altor infractiuni in cursul termenului de incercare, suspendarea pedepsei va fi revocata, iar medicul va fi trimis dupa gratii pentru ca a luat sume de bani necuvenite de la pacienti. De asemenea, instanta salajeana a confiscat de la Czirjek Emoke 1.522 de lei, bani pretinsi si primiti ca mita, in perioada 2009

Leave a Comment