Foc incrucisat intre Catalin Micula si Viorel Stanca

Foc incrucisat intre Catalin Micula si Viorel StancaAsa cum precizam intr-un articol publicat recent, referitor la relatiile tensionate dintre PD si PNL, nu cu mult timp in urma, la Bucuresti, in cadrul sedintei Biroului Permanent (BP) al PD, s-a luat in discutie subiectul provocat de mai multe semnale venite din teritoriu, care indica dorinta pedistilor de a participa singuri pe listele pentru Parlamentul European, si nu impreuna cu PNL. Cum era de asteptat, ulterior sedintei BP, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a marturisit ca este de acord cu punctul de vedere al omologilor sai din teritoriu, insa a subliniat ca este vorba doar de o parere personala si nu una oficiala, apartinand filialei judetene a PD. Mai mult, presedintele democrat a atacat destul de dur actiunile liberalilor, spunand ca tensiunile din Alianta au fost create in urma atacurilor lansate de liberali la adresa PD si a presedintelui Traian Basescu.

Contactat, presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, a facut cunoscuta si pozitia organizatiei judetene a partidului in legatura cu participarea separata a celor doua formatiuni politice pe listele pentru Parlamentul European. Spre surprinderea noastra, Micula a subliniat ca puntul de vedere oficial al PNL Salaj este identic cu cel al democratilor, astfel incat liberalii nu isi doresc liste comune: Parerea noastra este similara cu cea a PD. Consider ca trebuie sa mergem separat pe aceste liste, cu toate ca, la nivel central, PNL a cerut liste comune. Acest lucru va fi solicitat si de filiala noastra la centru.

Referindu-se la tensiunile dintre PNL si PD, Catalin Micula a spus ca relatia din Alianta este viciata de faptul ca PD nu ia nici o decizie pana nu este aprobata de… cineva. Relatia din interiorul Aliantei este destul de greu de gestionat, atata timp cat PD nu face nimic fara aprobarea lui Traian Basescu. In fond si la urma urmei, de un an si jumatate, singura motivatie pentru care PD sta atat de bine pe pozitie este cea legata de rezultatele unor sondaje de opinie, mai mult sau mai putin obiective. Ei bine, din punctul meu de vedere, raportul din Alianta nu este determinat de niste sondaje, ci de alegerile adevarate, a dat de inteles presedintele PNL Salaj.

Leave a Comment