Fekete Andras este detronat de Vegh Alexandru

Filiala judeţeană a UDMR Sălaj înregistra, în urmă cu două săptămâni, două candidaturi pentru funcţia de senator şi una pentru fotoliul de deputat. Dacă ce-a din urmă şi, totodată, singura candidatură figura în dreptul actualului deputat Seres Denes, liderul UDMR Sălaj, ecuaţia „senatorilor” Fekete Andras şi Vegh Alexandru a rămas una necunoscută. Cel puţin până miercuri după-amiază, când a avut loc Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni ai UDMR. Aceştia, prin vot secret, cu un scor de 42 la 31, au decis numele persoanei care va fi aruncată în lupta pentru un fotoliu în Senat, în colegiul Cehu – Şimleu Silvaniei, candidatură considerată cu mari şanse de succes de către reprezentanţii Uniunii. Astfel, surprinzător sau nu, Consiliul Reprezentanţilor din UDMR a luat hotărârea de a aproba candidatura fostului prefect Vegh Alexandru, astfel că Fekete Andras, actualul senator, a fost „tras pe linie moartă”. „Probabil, domnul Fekete Andras va primi alte însărcinări, aşa că nu se pune problema să fie <<eliminat din schemă>>. Cât depre decizia Reprezentanţilor Judeţeni ai UDMR, nu pot să apreciez decât că, cel mai probabil, aceştia apreciază activitatea de până acum a domnului Vegh Alexandru, aşa că au decis să-i acorde acestuia şansa de a candida pentru un post de senator. Până la urmă, votul a fost unul secret…”, ne-a declarat ieri preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes.

La rândul său, fostul prefect de Sălaj, Vegh Alexandru, este de părere că votul acordat se datorează activităţii sale din ultimii ani. „Este o apreciere faţă de activitatea mea de până acum. În cazul în care voi deveni senator, voi reprezenta în Parlament comunitatea din Sălaj cu onoare şi cinste, aşa cum am făcut-o şi din poziţia de prefect”, a spus Vegh Alexandru.
Pe de altă parte, senatorul Fekete Andras pare să aibe, şi la această oră, câteva semne de întrebare cu privire la votul Consiliul Reprezentanţilor: „Am remarcat că, deşi am pierdut la un scor destul de strâns, nimeni nu a formulat vreo critică la adresa mea. Nu au avut ce să critice sau nu au vrut să o facă… Cert este că încă nu am aflat de ce s-a înregistrat acest scor. Deocamdată, nu mai vreau să fac alte comentarii”, a subliniat senatorul.
De remarcat faptul că Fekete Adras ocupă funcţia de senator încă din 2004, el aflându-se la această dată la finalul celui de-al doilea mandat în Parlamentul României.
Cel mai probabil, din cauza faptului că sunt considerate ca fiind „candidaturi perdante”, Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni ai UDMR nu a decis la întâlnirea care a avut loc miercuri numele celor care vor candida din partea Uniunii pentru celelalte trei colegii de la Camera Deputaţilor şi cel de-al doilea de la Senat.

9 Thoughts to “Fekete Andras este detronat de Vegh Alexandru”

  1. SFARSITUL E FEKETE

    Adevarul este ca Fekete a avut o activitate relativ slaba din punctul de vedere al comunitatii maghiare salajene si trebuia facuta o schimbare dupa 8 ani.Dar el NU trebuia schimbat cu Vegh,acesta din urma fiind un om mediocru cu ambitii mari,mai ales in cea ce priveste posturile.Activitatea acestuia din urma,ca si prefect(cu care se lauda la toate colturile….din Doba)s-a redus la faptul, sa nu supere pe nimeni,mai ales pe cei din USL,cu care spera sa mai prinda macar un post de subprefect.In tot timpul mandatului sau de prefect s-a lasat „ghidat” de altii,printre care si juristii de la prefectura care au absolvit dreptul la Spiru Haret,Goldis etc.
    -O mare problema a fost pt. Fekete,si va fi si pentru Vegh(daca va fi ales),cum sa razbeasca in umbra lui Seres?

  2. RMDSZ

    Eu nu inteleg,ce nu intelege Fekete.
    Referitor la comentariul anterior:
    Si eu sunt de acord ca un copac mare face umbra mare,iar in aceasta umbra cei mici greu se pot „dezvolta”.In concluzie un copac mare are foarte multe avantaje,dar si dezavantaje.

  3. da

    SA FIM SERIOSI…ESTE UN FEL DE KAKA-MAKA

  4. niku

    Nici acum nu-mi pot da seama cum un prefect udmr a putut sa participe la comemorarea victimelor de la ip si Treznea stiind ca connationalii tai au comis atrocitati, crime impotriva ROMANILOR.Doar doctorul Puscas s-a opus in 1996 instalarii unui prefect udmr.SA LE FIE RUSINE CELOR DIN PDL-.

  5. Anonim

    Daca admitem ca Romania este un stat national unitar – cum scrie in constitutia tarii- cu titi suntem connationali ! corect este conationali !

  6. Anonim

    io-s roman, dar tare prosti si politruci sunt ungurocii, chiar s-au romanizat: sa schimbi un OM de talia lui Fekete cu un pitic ca vegh, e nashpa rau, nici nu are cum sa inteleaga nimeni asta, poate seres, ca prea era laudat de colegi Fekete si el nu prea 🙂

  7. Banffi haiszesz

    Este o lucratura a rinocerilor UDMR-isti, Szilagyi Sandor (care l-a promovat), Seres Denes et Co. Au nevoie de un om mai „cooperant”.

  8. sagittarius

    discursul lui Fekete inaintea consilierilor judeteni a fost mult mai convingator si clar, cu multe lucruri concrete – de talia unui intelectual. Cel al lui Vegh a fost jalnic dea dreptul… Da….. asta e politica lobbyului: conteaza mai mult influenta sefului suprem decat judecata mintii. putere DOAR cu LOIALITATE se poate exercita, iar in UDMR Salaj acesta este exigenta actuala fata de subalternii din ierarhie. imi pare rau de Fekete. curios, oare ce beneficii vom avea cu dl. Vegh …

  9. niku

    Pentru annnonim dde la ora 8,Poti sa mai gresesti in exprimare si imi pare rau ca uni stau sa comenteze greselile de ortogarfie dar nu spun nimic de crimele maghiarilor din JUDETUL SALAJ IN PERIOADA 1940-1945.Aceste lucruri nu se pot uita mai ales ca conationalii-corect nu, au dus vitejii ostasi unguri la fiecare casa unde locuiau romani.Asta trebuia sa comentezi nu ca am pus o litera in plus .Adevarul este ca mai bine sa vanati greseli de ortografie decat sa vanati oameni ca in 1940..Sa fii sanatos si sper sa nu intrati in parlament.

Leave a Comment