DREPT LA REPLICA

Dupa cum se stie foarte bine, incepand cu anul 2005, conform prevederilor legale in vigoare, prefectii au devenit inalti functionari publici, moment in care am luat decizia de a deveni apolitic, demisionand din toate functiile detinute in Partidul Democrat, inclusiv cea de membru al acestuia.

Am dorit sa fac de la bun inceput aceasta precizare deoarece, in opinia mea, este extrem de importanta, avand in vedere faptul ca, din momentul numirii mele in functia de prefect al judetului Salaj, unul din obiectivele mele a fost, este si va ramane respectarea legii si transparenta in activitatea pe care o desfasor ca inalt functionar public, reprezentant al Guvernului in teritoriu.

Cat priveste discutiile privind ofertele de a candida la alegerile parlamentare, mentionez ca ma onoreaza dar, deocamdata, nu am primit nici o oferta oficiala din partea vreunui partid. Daca voi primi vreo astfel de oferta oficiala, si nu de pe margine, de a candida la alegerile parlamentare, o voi analiza si voi da un raspuns care, aveti convingerea, va fi anuntat public. Candidatura pentru Parlamentul Romaniei trebuie exprimata ca act de vointa a cetateanului Andrei Todea si nu a prefectului Andrei Todea, si nicidecum impusa de diverse personaje politice.

Altfel spus, orice comentarii vis-à-vis de acest subiect al candidaturii mele pentru Senat sau Camera Deputatilor, deocamdata nu pot fi decat zvonuri sau opinii nefondate, care nu au un suport real, unele dintre ele menite sa induca in eroare opinia publica si sa starneasca confuzie, iar utilizarea numelui meu in lupte politice, platirea de polite si jocuri de culise, le consider practici imorale care nu fac altceva decat sa scada si mai mult increderea cetateanului in politicieni. In virtutea transparentei, solicit public, la reintoarcerea din concediul de odihna, un interviu pe larg, pe aceste teme.

Leave a Comment