Directorii de deconcentrate, decapitati pe banda rulanta

Directorii de deconcentrate, decapitati pe banda rulanta

Decizia Curtii Constitutionale de admitere a patru exceptii de neconstitutionalitate asupra proiectului de lege privind modificarea Legii 188 privind statutul functionarilor publici a inceput sa produca efecte si in randul directorilor de deconcentrate din Salaj. Prima victima care a primit, miercuri, decizia de incetare a aplicabilitatii ordinului de numire in functie a fost directorul Directiei Sanitar Veterinara, Virgil Turcas, inlocuit imediat de Mircea Martin, fostul sef al institutiei.

Era de asteptat si, totodata, este normal ceea ce se intampla. Fiecare angajator trebuie sa se puna de acord cu decizia Curtii Constitutionale, ne declara presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode. De altfel, liderul pedelist ne marturiseste ca, in urmatoarele zile, toti directorii cu probleme de constitutionalitate vor primi astfel de decizii de incetare a aplicabilitatii ordinului de numire in functie.

Mai precis, probleme de constitutionalitate au directorii care au fost numiti in functii, dar nu au fost angajati ai institutiei pe care o conduc si, desigur, nu sunt functionari publici. In situatia de a-si face bagajele sunt, astfel, cativa directori, printre care se numara: Claudiu Silaghi – director coordonator adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ana Maria Pernes – director coordonator adjunct al Casei de Pensii, Gabriel Rosan – director coordonator al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Alexandru Muresan – director coordonator al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, Ligia Marincas – director coordonator al Directiei de Sanatate Publica, precum si directorii de la Agentia de Prestatii Sociale si Oficiul pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie.

Toti directorii demisi vor fi inlocuiti, cu delegatie, pe o perioada determinata, de catre angajati ai institutiei, persoane care indeplinesc prevederile Legii 188, ne mai spune Lucian Bode. Acesta a adaugat ca, in scurt timp, vor fi organizate concursuri pentru functia de director coordonator la toate deconcentratele cu probleme, intrecere la care, aproape cu siguranta, vor participa si directorii decapitati, ce vor beneficia, bineinteles, de sustinere politica.

No comment.

Leave a Comment