Am luat decizia de a candida la președinția Consiliului Judeţean Sălaj, în primul rând, din dorinţa de a construi ceva durabil pentru comunitatea sălăjeană, pentru familia mea, pentru prietenii mei. Doresc, apoi, să transpun bucuria pe care am împărtășit-o, de-a lungul carierei mele, sălăjenilor, oamenilor dragi mie, implicându-mă de această dată și în plan politic, administrativ. Consider că eu şi echipa PNL Sălaj, alături de partenerii noștri de la USR-Plus, vom da startul unei noi etape în viața sălăjenilor, un proiect de amploare pentru şi despre Sălaj.
Nu în ultimul rând, am luat decizia de a candida, în urma discuțiilor purtate cu domnii primari Emil Boc şi Ilie Bolojan, precum și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, oameni a căror valoare este incontestabilă, oameni care au demonstrat că România poate fi reconstruită. Am convingerea că muncind cu determinare alături de o echipă puternică și competentă, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară. Împreună cu acești oameni, doresc să construiesc ceva pentru comunitatea mea, pentru locul în care m-am născut, în care vreau să trăiesc cu demnitate și satisfacție lângă sălăjenii mei.
Mă întristează faptul că tinerii sălăjeni își părăsesc locul natal, locul pe care îl iubesc și îl pretuiesc, din lipsa unor oportunități, județul nostru având deocamdată un orizont îngust. Este dureros faptul că Sălajul este perceput, și la această dată, ca fiind un județ mic și neimportant pe harta României, un județ lipsit de perspective în contextul în care a dat țării, de-a lungul vremii, personalități marcante cum ar fi: Simion Barnuţiu, Gheorghe Pop de Băseşti, Iuliu Maniu. Dragi sălăjeni, istoria dar şi prezentul ne obligă să evoluăm, să credem în noi şi în puterea noastră de a regăsi şi aprecia oamenii de valorea ai Sălajului!
Am avut nenumărate discuții cu tineri care s-au format în județul nostru, care au performat în străinătate şi care nu au nevoie decât de un cadru adecvat, de o deschidere din partea administraţiei județene pentru a reveni şi a aduce un plus de valore comunității de unde au plecat şi unde doresc să se reîntoarcă. E momentul ca Sălajul să prindă o altă culoare, e momentul ca Sălajul să redevină o casă primitoare pentru sălăjenii de pretutindeni, pentru oamenii a căror bucurie a revederii cu plaiurile natale, astăzi, se diminuează când observă că, în ultimii 30 de ani, cei care ar fi trebuit sa aibă grijă de locurile dragi lor, nu au făcut nimic. Nici pentru ei, nici pentru familiile lor rămase acasă.
Am încredere că putem să luăm exemplul Clujului, Oradiei, că putem să ne înconjurăm de o echipă de profesioniști pentru a reclădi și a dezvolta județul.
În doar 9 luni de guvernare, echipa PNL a luptat pentru Sălaj, astfel că astăzi, putem spune că avem deblocate o serie de proiecte vitale pentru județul nostru. Mă refer în special la Autostrada Transilvania, dar și la Varianta de Ocolire a municipiului Zalău, obiective în curs de executare, ce nu cu multe luni în urmă erau imposibil de realizat în ochii administrație PSD. O administrație care, paradoxal, a dispus de câteva guverne în ultimii zeci de ani.
Părinții m-au învățat că, pentru a construi și a clădi, trebuie să ai dragoste de țara și de comunitate. Tot ce am făcut în aceasta viață a avut la bază aceste principii solide. Sunt convins că de-a lungul timpului am demonstrat că dispun de aceste sentimente și că îmi doresc un cămin primitor pentru sălăjenii mei, atât pentru cei de acasă, cât și pentru cei care cu singuranţă vor reveni. Am luptat și voi lupta pentru România și Sălaj. Știu care este misiunea mea și cred cu tărie în ea. Nu mi-a fost și nu mi-e frică de provocări, avem soluții pentru problemele existente, astfel că împreună vom construi un județ puternic pentru noi și pentru cei dragi nouă!
(P)
cufureala galbena vrea sa ne cinte sa uitam de faptele lor mirsave?
Da tu compari Clujul si Oradea cu Zalaul ? Cand astea erau municipii Zalaul era comuna, in vecii vecilor nu poate ajunge la nivelul lor, vrajeala electorala.
Hai, mai, anonimule prost intentionat, de ce esti plin de ura? De ce n-am putea tinde cat de cat si noi spre ce face cel de la Oradea, sa luam ceva (putin) de la Boc, de la cel de Satu Mare…Te-ai obisnuit cu Nosa, Marc, Ciunt, …e bine si asa, „ca noi trebuie sa furam”. Daca la astia le zici „cufureala galbena”, cum ii numesti pe ai tai Ciolacu, Serban Nicolae, Olguta, Dancila, Stanescu etc.?
Domnule Dinu Iancu! Cu tot respectul,cum va inconjurati cu o echipa profesionista?Ii dati afara pe actualii?Suplimentati schema de personal al Cons.Jud.?
…exemplul Oradiei (???) Orasul se cheamă Oradea şi nu Oradiea. Deci …exemplul Oradei. Mama ei de şcoala.
9:10 – ati incercat dumneavoastra ceva, dar nu v-a iesit. Mama ei de scoala, dar nu a d-lui Dinu Iancu. Cel care trebuie sa puna mana pe mama ei de carte sunteti chiar dvs:
La substantivul propriu Oradea, denumirea se termină cu diftongul „-ea”, asemenea altor localități din România: Tulcea, Rupea, Buftea, Codlea, iar acestea au ca forme de genitiv/dativ Tulcei, Rupei, Buftei, Codlei. Dacă ar fi ca și denumirea orașului nostru să urmeze această regulă, am tinde să spunem că forma firească este Oradei.
Greșit! Forma considerată corectă este Oradiei. Iată de ce:
Despărțind în silabe, obținem O-ra-dea, astfel că putem observa cum accentul cade pe prima silabă, „O”, tot așa cum se petrece și în cazul altei localități bihorene, care împarte aceeași ultimă silabă: Cadea – Cadiei
De asemenea, o altă explicație o întălnim în istoria denumirii orașului. Marele istoric Nicolae Iorga redescoperă vechea formă „Oradia”, pe care o folosise cronicarul Miron Costin, iar după Primul Război Mondial, în 1919, forma Oradia Mare redevine denumire oficială. Așa apare și pe primele cărți poștale din 1921. După câțiva ani, devine Oradea Mare și apoi doar Oradea. Astfel, se lesne de înțeles de ce Oradea-Oradiei seamănă cu Mangalia-Mangaliei, Corabia-Corabiei.
Formularea din articol este cea corecta, stati jos, nota 4.
PNL a ajuns jos de tot sa vina cu un asfel de candidat …
se descalifica singur
Asta nu intelege la ce candideaza, presedintele Consiliului Judetean potrivit legii 215, nu are astfel de atributii.Singurele investitii semnificative se pot face in drumurile judetene dar astea sunt deja facute in mare parte, sau le daramam si le recladim cum scrie pe benere.Recladim si blocurile si casele, de demolare va ocupati tot voi?
Observ ca uni cum ajung la ,,servici” cum se pun pe comentat. Cred ca m-ai bine ati emigra voi si cum spune DINU IANCU sa se intoarca tinerii valorosi acasa. Eu ii urez SUCCES!
Cel de la 9.53, mai citeste gramatica inainte sa comentezi ,,, mai bine” nu se scriecu liniuta!
Stati linistiti domnilor ca nici cu Florin Florian nu mi-e rusine….. omul are impresia ca el e grof si noi doar niste slugi….. cam asa s-a comportat cu cei din prefectura si nu numai cat timp a fost prefect…….. in ingamfat……… pe Dinu Iancu nu il cunosc , asa ca pana la proba contrarie e ok.
…. Pentru familia mea și prietenii mei,
…. Pentru prieteni,… Pentru cei apropiați mie
Pai nu candidezi pentru gașca ta cântărețul, ci pt un județ intreg
Anonim 13:04
Cand a fost Florian în Prefectura s-a scuturat praful de pe multe lucruri lăsate în amorțire. Stai liniștit ca nu a ocupantul scaunul degeaba, a lăsat în urma lui lucruri bune, pentru ca a știut sa îi valorifice pe angajați în proiecte și toți s-au simțit utili.
… Ori ai fost printre cei care s-a așternut praful
DINU IANCU SALAJANU – DIRECTOR AL CASEI DE CULTURA – de mai bine de 10 ani, nici scările de la intrare nu ai fost în stare sa le repari, dar cu un județ intreg oare ce ii face????
No, nu-i bai lasă, ca om canta o hore și a trece supărarea
Oamenii cu care vrei tu sa construiești… suna atât de penibil, tu chiar ne crezi idioți, cantaretule
Mai, chiar m-am saturat de „viorici” care vor sa conducă o tara și „cantareti” care sa facă administrație.
E prea mult
Bolojan și Boc sunt primari, nu președinți de consiliu județean.
…strategia penibila de a scoate ca exemplu pe alții și a te lipi de alți, gen Bode, nu te califica pt aceasta functie