Din ciclul tradati in dragoste: Taranistii salajeni intorc spatele pedelistilor

Din ciclul tradati in dragoste: Taranistii salajeni intorc spatele pedelistilorChiar daca cei din conducerea PDL Salaj anuntau, luni, ca se afla in tratative cu cei din PNTCD pentru a forma impreuna Miscarea Populara pentru Salaj, taranistii salajeni nici nu vor sa auda de acest lucru. In urma unei intalniri pe care am avut-o cu o parte dintre colegii mei taranisti, am ajuns la concluzia ca nu ar trebui sa ne pripim cu aliantele, declara Felix Pernes, presedintele PNTCD Salaj, care a adaugat ca, desi nu s-a luat vreo hotatare definitiva cu privire la invitatia facuta de PDL Salaj, din punctul sau de vedere, o astfel de alianta este exclusa. Parerea mea este ca o colaborare cu PDL nu ar fi benefica. Oricum, pentru a da un raspus oficial, vom consulta Biroul Judetean de Conducere al PNTCD Salaj, spune liderul taranist.

Felix Pernes marturiseste ca nu vede cu ochi buni colaborarea cu PDL Salaj, din mai multe motive. Unul dintre ele consta in faptul ca, desi aveau semnat un protocol cu democrat-liberalii, de sustinere a lui Traian Basescu la presedintia Romaniei, imediat dupa alegerile prezidentiale din 2009, pedelistii au dat uitarii intelegerea cu taranistii. Nu putem colabora cu cineva care nu si-a onorat promisiunile facute. Daca nu au repectat un protocol semnat in urma cu doar trei ani, de unde avem noi convingerea ca, de aceasta data, nu se vor folosi din nou de noi, ca apoi sa ne intoarca spatele?, se intreaba retoric Pernes.

Mai vehement decat liderul PNTCD Salaj se arata secretarul general al taranistilor salajeni, Ioan Pop. Acesta face cunoscut ca nu exista nicio sansa ca taranistii sa mai colaboreze cu democrat-liberalii, pe plan local. Nicio sansa de colaborare cu PDL Salaj! Nici vorba de asa ceva! Am hotarat, cu totii, ca nu vom colabora cu PDL. Si daca la nivel central se va face Alianta Populara, cu care noi nu suntem de acord, vom mergem singuri la alegeri, pentru ca nu vrem ca oamenii din teritoriu sa spuna ca noi <> contra lor, a facut cunoscut Ioan Pop.

In urma cu doua zile, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, facea cunoscut ca, in urma deciziei Colegiului Director al partidului, democrat-liberalii au hotarat sa nu incheie, la nivel national, niciun fel de alianta pentru alegerile locale, insa organizatiile judetene pot decide sa incheie aliante pe plan local, sub denumirea Miscarea Populara. In acest sens, liderul democrat-liberal a marturisit ca PDL Salaj are in vedere atragerea in Miscarea Populara atat Partidul Ecologist Roman, cat si Partidul National Taranesc Crestin Democrat Salaj. Proiect care, pana la urma, pare ca se apropie mai degraba de domeniul SF, decat de realitate.

In acelasi cadru, Septimiu Turcas, coordonatorul de campanie electorala a PDL Salaj, este de parere ca atitudinea taranistilor salajeni nu va aduce niciun beneficiu PNTCD, ci dimpotriva. Daca am putea purta o discutie cu niste penetisti adevarati, cu siguranta, lucrurile ar sta cu totul altfel. Din pacate, nu pot decat sa constat, cu regret, ca dorinta unora este de a distruge pentru totdeauna acest partid istoric, a incheiat Septimiu Turcas.

Leave a Comment