Desi, pana de curand, era culoarea lor preferata: Primarii din Creaca si Lozna fac alergie la portocaliu

Desi, pana de curand, era culoarea lor preferata: Primarii din Creaca si Lozna fac alergie la portocaliuPrimarul comunei Creaca, Eugen Terec a decis sa-si schimbe culoarea politica, din portocalie, in galben-albastra. Primarul spune ca a demisionat din organizatia democrat-liberala si se reintoarce la liberali, dar nu vrea sa dezvaluie motivul care l-a impins sa faca acest pas. Despartirea de PDL este una civilizata, amiabila, bazata pe motive personale si nu doresc sa fie vazuta ca o tradare, asa cum unii ar putea-o specula. Nu vreau sa dau amploare acestui demers. Si eu, ca primar, am avut anumite asteptari, asa ca fiecare cetatean, fata de comunitate si fata de alocarile bugetare, a aratat Eugen Terec.

Foarte incantat de aceasta decizie s-a aratat presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, care a apreciat demisia lui Eugen Terec. Am avut discutii de-a lungul timpului cu primarul de la Creaca si tot i-am sugerat sa revina la PNL. Pe fondul unor neintelegeri locale, in 2008, acesta a candidat din partea PDL la primaria comunei Creaca si acum s-a reintors . Unii spun ca acum scorul plecarilor si venilor de la PDL la PNL este de 1-1. Este drept, e cazul comunei Galgau, dar acolo a fost o optiune comuna. Pe de alta parte, in acest caz, discutam de un alt potential. Dupa parere mea, reintoarcerea lui Eugen Terec la PNL este un castig, deoarece este un primar bun, care stie ce face si care, cu toata echipa, va aduce voturi pentru Alianta USL. Intr-adevar putea sa faca acest pas mai demult, avand in vedere nemultumirile legate de modul in care a fost tratat in partid si de sperantele pe care si le-a pus referitor la finalizarea investitiilor demarate. Ne bucura pe toti revenirea lui in partid si vom incerca sa-i acordam sprijinul pe care-l merita, a sustinut Radu Capilnasiu.

Cum era de asteptat, in randul democrat-liberalilor, demisia lui Eugen Terec nu este deloc vazuta cu ochi buni. Purtatorul de cuvant al PDL Salaj, Claudiu Barsan, ne-a declarat: Pana la aceasta ora, Eugen Terec nu a depus nicio demisie la sediul PDL Salaj. As regreta sa plece din partid, pentru ca este un coleg bun si nu stiu concret despre ce este vorba, care sunt motivele care stau la baza acestui pas.

Si coordonatorul campaniei electorale a PDL Salaj, Septimiu Turcas, este de parere ca Eugen Terec este un om de valoare, care are mari sanse pentru a obtine un nou mandat la Primaria Creaca. Cel mai probabil, motivul care l-a determinat sa ia aceasta decizie este frica. Mai precis frica de a nu pierde alegerile, spune Septimiu Turcas.

Primarul din Lozna, cu gandul la PSD

Gandul de a parasi organizatia democrat-liberala ii face cu ochiul si primarului de la Lozna, Augustin Sabou. Acesta ne-a marturisit, ieri, ca deocamdata nu si-a dat demisia din PDL, dar se mai gandeste la acest lucru si astazi va lua o decizie in acest sens. Mai am 24 de ore de gandire. Din punct de vedere politic ma simt mult mai atras de stanga decat de dreapta, poate si pentru faptul ca 15 ani am fost social-democrat, si intamplarea a facut ca sa ajung la PDL. Cat priveste sustinerea politica din aceasta legislatura, pot spune ca unele obiective mi le-am indeplinit, a afirmat Augustin Sabou.

Leave a Comment