Deputatul Lucian Bode, binevazut in fruntea judetului

Deputatul Lucian Bode, binevazut in fruntea judetului

Democrat-liberalii simleuani, impreuna cu primarul Septimiu Turcas, sunt de partea deputatului Lucian Bode in cursa din 2012 pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean. Prim-edilul orasului de sub Magura si presedinte al organizatiei orasenesti PD-L, a sustinut ieri, in cadrul unei conferinte de presa (organizate asa cum admitea acesta, indisciplinar, fara a fi cerut voie de la cei din conducerea partidului), ca Lucian Bode este omul cel mai potrivit la sefia judetului. Motivul pentru care este sprijinit de colegii sai nu este legat doar de faptul ca Bode le-a fost de un real ajutor simleuanilor, prin implicarea in sustinerea si cofinantarea unor proiecte locale menite sa dezvolte si sa modernizeze urbea, ci si pentru ca il recomanda experienta si tineretea lui.

In acest context, Septimiu Turcas mizeaza pe intelepciunea membrilor PD-L in pregatirea alegerilor si desemnarea candidatilor. Se contureaza in cadrul partidului mai multe pentru viitorul candidat al PD-L la functia de presedinte al CJ, a remarcat Septimiu Turcas. Jocul democratic permite fiecarui membru sa aspire la o candidatura, iar acest drept va fi respectat si in organizatia PD-L Salaj. Ar fi bine, insa, ca anumite persoane ambitioase, inainte de a se supune evaluarii publice, sa se supuna unei autoevaluari, deoarece un obiectiv personal nerealist poate creea frustrari de ordin individual.

Cred ca ar trebui sa dam dovada de intelepciune si maturitate politica si sa renuntam la experiente. Am mai experimentat in anul 2008, cand PD-L era pe val si am esuat lamentabil. Consider ca in 2012 nu ne mai putem permite astfel de experinte perdante. PD-L Salaj trebuie sa se prezinte cu omul cotat cu cele mai mari sanse. Din punctul meu de vedere, acesta este presedintele organizatiei, deputatul Lucian Bode. Consider ca el are obligatia morala fata de partid de a se la caruta cea mai grea – Consiliul Judetean Salaj. Si nu in cele din urma, Septimiu Turcas crede ca alegerile din 2012 vor arata cine este si cine nu este puternic in organizatia in care activeaza.

Pe de alta parte, presedintele PD-L Simleu a dat asigurari ca echipa sa va conduce Simleul si in perioada 2012-2016. Partidul care ma va valida isi va dori sa fiu primar. Daca organizatia careia i-am dat totul va considera ca nu suntem o echipa de succes e problema lor. Eu garantez ca suntem. El nu s-a aratat intimidat de posibilii candidati din celelalte formatiuni politice, carora nu le-a minimalizat sansele, dar a fost de parere ca fata de 2008, cand am avut un contracandidat cu greutate, respectiv, fostul director al Companiei Nationale de Investitii, acum nu am auzit sa-si exprime dorinta de a candida un om care sa rastoarne muntii.

Cat despre posibilul candidat PD-L pentru functia de primar al Zalaului, acesta, insa, nu a facut nicio apreciere, dar a avansat ideea ca anul 2012 trebuie abordat foarte serios la nivelul Zalaului, pentru ca Radu Capilnasiu este un adversar foarte greu de invins. Iar daca pierzi, nu e totuna cum pierzi.

Leave a Comment