Deputatul Iuliu Nosa: Romania se indreapta catre o dictatura prezidentiala

Deputatul Iuliu Nosa: Romania se indreapta catre o dictatura prezidentiala

Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, a declarat ca, desi a fost schimbat programul din Camera Deputatilor, astfel incat votul final sa fie dat miercurea, si nu martea, puterea nu a reusit sa isi treaca de votul parlamentarilor legile pe care le dorea.

Nosa si-a exprimat speranta ca se va reveni la programul initial, adaugand ca nici sedinta de Guvern de martea trecuta nu a avut rezultatul asteptat. Mai exact, desi se spera ca sedinta de la Cotroceni sa aduca lucruri bune pentru romani, prin rezolvarea situatiei ANI, a problemelor cu Legea Educatiei si a celor din sistemul de pensii, aceste aspecte au fost lasate de-o parte. In schimb, tema ce a captat atentia marti a fost modoficarea Constitutiei. Cred ca lui Boc si Guvernului le-a fost inmanat proiectul de modificare a Constitutiei si atata tot. Constitutia trebuie modificata, dar nu asa.

S-a constituit Comisia de modificare a Constitutiei, iar PDL a cedat doua locuri parlamentarilor independenti si am crezut o clipa ca aceasta Comisie nu se va subordona presedintelui, a declarat Nosa, total nemultumit de felul in care s-a desfasurat sedinta de la Cotroceni.

In loc sa se dezbata lucruri importante, de fapt ei vroiau sa furnizeze o alta tema de dezbatere publica si anume modificarea Constitutiei, a spus deputatul Iuliu Nosa, potrivit caruia Romania se indreapta catre o dictatura prezidentiala. In acelasi spirit de idei, deputatul PSD de Salaj a afirmat ca si Legea Educatiei, la fel ca proiectul de modificare a actului fundamental al tarii, a fost pur si simplu pusa de Traian Basescu in bratele ministrului Funeriu.

ANI consuma bani si nu rezolva nimic

Deputatul Nosa a facut cateva precizari si in ceea ce priveste situatia ANI. Cum nicio alta tara din UE nu are o asemenea agentie, care sa verifice declaratiile de avere, ci se bazeaza pe sistemele de justitie proprii, nici Romania nu ar trebui sa aiba.

Leave a Comment